成考语文怎么做才能多得分 成人高考考试高升专

请问下在高升专语文考试中,怎么做才能得到更多的分数呢?

成考试题mufeng 回复了问题 • 2 人关注 • 1 个回复 • 87 次浏览 • 2017-10-12 09:23 • 来自相关话题

成人高考的考题都在书上吗 成人高考考试

请问下成人高考的考题都在书上吗,是不是可以画出重点,然后试卷上的题目基本上也是这些?

成考试题mufeng 回复了问题 • 2 人关注 • 1 个回复 • 146 次浏览 • 2017-06-25 10:41 • 来自相关话题

成人高考一科多少分 成人高考考试

请问下成人高考一科多少分,也是100分制的吗?

成考试题mufeng 回复了问题 • 2 人关注 • 1 个回复 • 161 次浏览 • 2017-06-25 09:19 • 来自相关话题

2017年专升本大学语文精选试题及答案一 专升本考试专升本专升本大学语文

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 111 次浏览 • 2017-06-12 14:32 • 来自相关话题

一、选择题:1~20小题,每小题2分,共40分。在每小题给出的四个选项 中,只有一项是符合题目要求的,把所选项前的字母填在题后的括号内。

第1题单选 《行路难》中下面哪句诗运用了历史典故( )

A.金樽清酒斗十千

B.将登太行雪满山

C.忽复乘舟梦日边

D.多歧路,今安在

参考答案:C

第2题单选 在下列作品中,属于五言律诗的是( )

A.陶渊明的《饮酒》(其五)

B.杜甫的《蜀相》

C.李商隐的《无题》(相见时难别亦难)

D.王维的《山居秋暝》

参考答案:D

第3题单选 《选择与安排》中提出的完美作品在结构上应具备的条件是( )

A.层次清楚、轻重分明

B.首尾呼应

C.要有头有尾

D.有贯穿的主旨

参考答案:A

第4题单选 在思想内容和艺术成就方面都堪称中国古代长篇小说高峰的作品是( )

A.《三国演义》

B.《水浒传》

C.《红楼梦》

D.《儒林外史》

参考答案:C

第5题单选 莫泊桑出生在( )

A.军官家庭

B.没落贵族家庭

C.教师家庭

D.商人家庭

参考答案:B

第6题单选 下列《陌上桑》中的诗句,在描写罗敷美貌时运用了侧面烘托手法的是( )

A.头上倭堕髻

B.耳中明月珠

C.来归相怨怒

D.紫绮为上襦

参考答案:C

第7题单选 来归相怨怒,但坐观罗敷’’中的“坐’’意思是( )

A.坐下来

B.定罪

C.因为

D.副词,表示无缘无故

参考答案:C

第8题单选 《炉中煤》一诗运用的艺术手法是( )

A.直抒胸臆

B.借景抒情

C.托物言志

D.隐喻手法

参考答案:C

第9题单选 下列曲词中,概括《天净沙·秋思》全篇主题思想的是( )

A.枯藤老树昏鸦

B.小桥流水人家

C.古道西风瘦马

D.断肠人在天涯

参考答案:D

第10题单选 “多行不义必自毙”出自( )

A.《季氏将伐颛臾》

B.《寡人之于国也》

C.《谏逐客书》

D.《郑伯克段于鄢》

参考答案:D

第11题单选 《五代史伶官传序》一文通过五代后唐庄宗盛衰兴亡的史实来证明中心论点,运用的表现手法是( )

A.比喻

B.夸张

C.对比

D.象征

参考答案:C

第12题单选 唐代提出“文章合为时而著,歌诗合为事而作”创作主张的诗人是( )

A.李白

B.杜甫

C.王维

D.白居易

参考答案:D

第13题单选 李清照的《声声慢》(寻寻觅觅)是( )

A.豪放词

B.田园词

C.婉约词.

D.风雅词

参考答案:C

第14题单选 《灯下漫笔》一文主要抨击的是( )

A.中国“固有的精神文明”

B.帝国主义

C.资本主义

D.中国的奴隶制度

参考答案:A

第15题单选 徐志摩曾于l923年与人发起成立( )

A.创造社

B.新月社

C.语丝社

D.湖畔诗社

参考答案:B

第16题单选 《庄子·秋水》中的河伯指的是( )

A.渭河之神

B.淮河之神

C.长江之神

D.黄河之神

参考答案:D

第17题单选 由一般原理推导出关于个别情况的结论,这种论证方法是( )

A.类比法

B.归纳法

C.演绎法

D.对比法

参考答案:C

第18题单选 在《季氏将伐颛臾》一文所运用的论据中,下列属于理论论据的是( )

A.陈力就列,不能者止

B.危而不持,颠而不扶

C.虎兕出于柙,龟玉毁于椟中

D.先王以为东蒙主

参考答案:A

第19题单选 《马伶传》中“以分宜教分宜”的意思是( )

A.用现实生活中的严嵩教舞台上的严嵩

B.用现实生活中的分宜人教舞台上的分宜人

C.用现实生活中的顾秉谦教舞台上的顾秉谦

D.用现实生活中的顾秉谦教舞台上的严嵩

参考答案:D

第20题单选 下列诗句中属于远景静态描写的是( )

A.操吴戈兮被犀甲

B.车错毂兮短兵接

C.旌蔽日兮敌若云

D.矢交坠兮士争先

参考答案:C

二、文言文阅读:21~29小题,共9分。

阅读辛弃疾《水龙吟》的上片,然后回答下面小题。

楚天千里清秋,水随天去秋无际。遥岑远目,献愁供恨,玉簪螺髻。落日楼头,断鸿声里,

江南游子。把吴钩看了,栏杆拍遍,无人会,登临意。

第21题简答 “落日楼头,断鸿声里”运用了什么修辞手法?其中有什么寓意?(4分)

参考答案:落日、断鸿,有象征意味:黄昏落日,令人联想到南宋国势衰颓;断鸿声里,离群的孤雁,联系着作者的身世;哀鸿遍野,又能令人想到北方离散的百姓。

第22题简答 “江南游子”是指谁?(2分)

参考答案:江南游子,正是南归飘泊的作者的身影。

第23题简答 “把吴钩看了,栏杆拍遍”表达了作者怎样的感情?(4分)

参考答案:“把吴钩看了,栏杆拍遍”是动作描写和细节描写,很有表现力,表达了作者渴望报效国家、建功立业的豪情壮志,也抒发了英雄无用武之地的苦闷,以及一片赤诚无人理解的悲哀。

阅读《长亭送别》中的唱词,然后回答下面小题。

【端正好】碧云天,黄花地,西风紧,北雁南飞。晓来谁染霜林醉?总是离人泪。

【幺篇】年少呵轻远别,情薄呵易弃掷。全不想腿儿相挨,脸儿相偎,手儿相携。你与俺崔相国做女婿,妻荣夫贵,但得一个并头莲,煞强如状元及第。

【朝天子】暖溶溶玉醅,白泠泠似水,多半是相思泪。眼面前茶饭怕不待要吃,恨塞满愁肠胃。蜗角虚名,蝇头微利,拆鸳鸯在两下里。一个这壁,一个那壁,一递一声长吁气。

第24题简答 解释“煞强如状元及第99、65蜗角虚名”的意思。(4分)

参考答案:“煞强如状元及第”意思是“远胜于考中状元”,“蜗角虚名”意思是“状元虚名如蜗牛触角般微不足道”。

第25题简答 结合曲词分析表现莺莺心理的艺术手段。(4分)

参考答案:一是以景物描写表现人物的思想情感,如【端正好】,暮秋的空旷凄凉与离愁别恨的孤独凄凉水乳交融;二是通过动作、细节描写来传达人物的思想情感,如【朝天子】后半部分曲词;三是直抒胸臆,抒发内心感受.如【幺篇】及【朝天子】前半部分曲词;四是综合运用夸张、比喻、典故抒发人物的思想情感。

第26题简答 分析最能表现莺莺性格不同侧面的曲词。(2分)

参考答案:一是对封建礼教的反抗,如“腿儿相挨……”“妻荣夫贵”;二是珍视爱情,情感专一,如“晓来谁染……”“暖溶溶玉醅……”,离愁愈苦情愈真;三是鄙视功名利禄,对母亲逼张生赶考不满,如“但得一个并头莲……”“蜗角虚名……”。

阅读《五代史伶官传序》结尾一段文字,然后回答下面小题。

《书》日:“满招损,谦得益。”忧劳可以兴国,逸豫可以亡身,自然之理也。故方其盛也,举天下之豪杰,莫能与之争;及其衰也,数十伶人困之,而身死国灭,为天下笑。夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺,岂独伶人也哉?作《伶官序》。

第27题简答 请将“忧劳可以兴国,逸豫可以亡身”翻译成现代汉语,并说明这两句在文章中的作用。(4分)

参考答案:忧虑辛劳可以使国家兴盛,安闲享乐可以使自身灭亡。这两句在文中具有十分重要的地位,是作者总结出来的深刻的历史教训。

第28题简答 《书》指什么?引用“满招损,谦得益”的目的是什么?(4分)

参考答案:《书》指《书经》、《尚书》。引用“满招损,谦得益”的目的是为了论证主题。

第29题简答 欧阳修为何要说“夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺,岂独伶人也哉?”(2分)

参考答案:欧阳修写作这篇史论,重点讲述了“夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺。的道理,而所“溺”的不仅限于伶人,要从伶人一事总结历史教训.引以为戒。

三、现代文阅读:30~38小题。共9分。

阅读郁达夫《故都的秋》中的一段文字,然后回答下面小题。

江南,秋当然也是有的;但草木凋得慢,空气来得润,天的颜色显得淡,并且又时常多雨而少风;一个人夹在苏州上海杭州,或厦门香港广州的市民中间,浑浑沌沌地过去,只能感到一点点清凉,秋的味,秋的色,秋的意境与姿态,总看不饱,尝不透,赏玩不到十足。秋并不是名花,也并不是美酒,那一种半开、半醉的状态,在领略秋的过程上,是不合适的。

第30题简答 请概述一下这段文字的中心意思是什么。(4分)

参考答案:南国的和风细雨和柔和淡雅并不鲜明地突出秋天的悲凉过程。南国之秋色淡、 味浅。

第31题简答 从这段文字看,作者对南方的秋天有什么样的看法?(4分)

参考答案:南国秋天的特点是清凉、平淡的,让人无法领略秋之意境。

第32题简答 这段文字中运用了哪些修辞手法?(2分)

参考答案:排比、比喻。

1925年闻一多留美回国后,目睹旧中国的种种腐败现实,心情十分悲痛,不久即写出了著名的《死水》一诗。阅读这首诗的后四句,然后回答下面小题。

这是一沟绝望的死水,

这里断不是美的所在.

不如让给丑恶来开垦,

看他造出个什么世界。

第33题简答 “一沟绝望的死水”指的是什么?(2分)

参考答案:诗中所描写的“一沟绝望的死水”是满目疮痍、腐败破落的旧中国的象征。

第34题简答 这里运用的是什么表现手法?(4分)

参考答案:隐喻或象征。

第35题简答 作者为什么说“不如让给丑恶来开垦”?表达出诗人怎样的感情?(4分)

参考答案:‘‘不如让给丑恶来开垦’’是索性让“丑恶”早些恶贯满盈.“绝望”里才有希望的意思。表达了作者希望丑恶的旧物早日灭亡的强烈愿望。

阅读《麦琪的礼物》中的一段文字,然后回答下面小题。

这当儿,德拉的美丽头发披散在身上,像一股褐色的小瀑布,奔泻闪亮。头发一直垂到膝盖底下,仿佛给她铺成了一件衣裳。她又神经质地赶快把头发梳好。她踌躇了一会儿,静静地站着,有一两滴泪水溅落在破旧的红地毯上。

第36题简答 哪些地方表现了德拉在卖秀发问题上的复杂心理?(4分)

参考答案:德拉是很爱她的褐色小瀑布一样的秀发的。为了给杰姆买表链。她决定卖掉秀发,披散了又梳起,静静地站着,掉下一两滴泪水,这说明她心情复杂:想卖、舍不得、下了决心卖。

第37题简答 在描写德拉秀发时几次用了比喻的修辞手法?(4分)

参考答案:两次运用了比喻的修辞手法。说头发“像一股褐色的小瀑布”,又像“铺成了一件衣裳”。

第38题简答 德拉为什么会落泪?(2分)

参考答案:德拉卖头发是迫不得已,她想用卖头发的钱,给丈夫杰姆买表链。落泪是因为多少有点舍不得这一头好发。

四、作文:50分。

第39题简答 《现代汉语词典》对“性格,’的解释是:“在对人、对事的态度和行为方式上所表现出来的

心理特点,如开朗、刚强、懦弱、粗暴等。’’生活中,仅仅是乐观与否的性格,就会有极大的差异,乐观的推销员比悲观的推销员的业绩要高许多倍,以至于招聘推销员的标准也随之改变,不是像以往那样注重学科成绩,而是看重是否具有积极乐观的性格。

请你联系自己的生活体验与感受,以《培养自己的性格》为题写一篇以议论为主的文章,不

少于800字。

参考答案:略 查看全部
一、选择题:1~20小题,每小题2分,共40分。在每小题给出的四个选项 中,只有一项是符合题目要求的,把所选项前的字母填在题后的括号内。

第1题单选 《行路难》中下面哪句诗运用了历史典故( )

A.金樽清酒斗十千

B.将登太行雪满山

C.忽复乘舟梦日边

D.多歧路,今安在

参考答案:C

第2题单选 在下列作品中,属于五言律诗的是( )

A.陶渊明的《饮酒》(其五)

B.杜甫的《蜀相》

C.李商隐的《无题》(相见时难别亦难)

D.王维的《山居秋暝》

参考答案:D

第3题单选 《选择与安排》中提出的完美作品在结构上应具备的条件是( )

A.层次清楚、轻重分明

B.首尾呼应

C.要有头有尾

D.有贯穿的主旨

参考答案:A

第4题单选 在思想内容和艺术成就方面都堪称中国古代长篇小说高峰的作品是( )

A.《三国演义》

B.《水浒传》

C.《红楼梦》

D.《儒林外史》

参考答案:C

第5题单选 莫泊桑出生在( )

A.军官家庭

B.没落贵族家庭

C.教师家庭

D.商人家庭

参考答案:B

第6题单选 下列《陌上桑》中的诗句,在描写罗敷美貌时运用了侧面烘托手法的是( )

A.头上倭堕髻

B.耳中明月珠

C.来归相怨怒

D.紫绮为上襦

参考答案:C

第7题单选 来归相怨怒,但坐观罗敷’’中的“坐’’意思是( )

A.坐下来

B.定罪

C.因为

D.副词,表示无缘无故

参考答案:C

第8题单选 《炉中煤》一诗运用的艺术手法是( )

A.直抒胸臆

B.借景抒情

C.托物言志

D.隐喻手法

参考答案:C

第9题单选 下列曲词中,概括《天净沙·秋思》全篇主题思想的是( )

A.枯藤老树昏鸦

B.小桥流水人家

C.古道西风瘦马

D.断肠人在天涯

参考答案:D

第10题单选 “多行不义必自毙”出自( )

A.《季氏将伐颛臾》

B.《寡人之于国也》

C.《谏逐客书》

D.《郑伯克段于鄢》

参考答案:D

第11题单选 《五代史伶官传序》一文通过五代后唐庄宗盛衰兴亡的史实来证明中心论点,运用的表现手法是( )

A.比喻

B.夸张

C.对比

D.象征

参考答案:C

第12题单选 唐代提出“文章合为时而著,歌诗合为事而作”创作主张的诗人是( )

A.李白

B.杜甫

C.王维

D.白居易

参考答案:D

第13题单选 李清照的《声声慢》(寻寻觅觅)是( )

A.豪放词

B.田园词

C.婉约词.

D.风雅词

参考答案:C

第14题单选 《灯下漫笔》一文主要抨击的是( )

A.中国“固有的精神文明”

B.帝国主义

C.资本主义

D.中国的奴隶制度

参考答案:A

第15题单选 徐志摩曾于l923年与人发起成立( )

A.创造社

B.新月社

C.语丝社

D.湖畔诗社

参考答案:B

第16题单选 《庄子·秋水》中的河伯指的是( )

A.渭河之神

B.淮河之神

C.长江之神

D.黄河之神

参考答案:D

第17题单选 由一般原理推导出关于个别情况的结论,这种论证方法是( )

A.类比法

B.归纳法

C.演绎法

D.对比法

参考答案:C

第18题单选 在《季氏将伐颛臾》一文所运用的论据中,下列属于理论论据的是( )

A.陈力就列,不能者止

B.危而不持,颠而不扶

C.虎兕出于柙,龟玉毁于椟中

D.先王以为东蒙主

参考答案:A

第19题单选 《马伶传》中“以分宜教分宜”的意思是( )

A.用现实生活中的严嵩教舞台上的严嵩

B.用现实生活中的分宜人教舞台上的分宜人

C.用现实生活中的顾秉谦教舞台上的顾秉谦

D.用现实生活中的顾秉谦教舞台上的严嵩

参考答案:D

第20题单选 下列诗句中属于远景静态描写的是( )

A.操吴戈兮被犀甲

B.车错毂兮短兵接

C.旌蔽日兮敌若云

D.矢交坠兮士争先

参考答案:C

二、文言文阅读:21~29小题,共9分。

阅读辛弃疾《水龙吟》的上片,然后回答下面小题。

楚天千里清秋,水随天去秋无际。遥岑远目,献愁供恨,玉簪螺髻。落日楼头,断鸿声里,

江南游子。把吴钩看了,栏杆拍遍,无人会,登临意。

第21题简答 “落日楼头,断鸿声里”运用了什么修辞手法?其中有什么寓意?(4分)

参考答案:落日、断鸿,有象征意味:黄昏落日,令人联想到南宋国势衰颓;断鸿声里,离群的孤雁,联系着作者的身世;哀鸿遍野,又能令人想到北方离散的百姓。

第22题简答 “江南游子”是指谁?(2分)

参考答案:江南游子,正是南归飘泊的作者的身影。

第23题简答 “把吴钩看了,栏杆拍遍”表达了作者怎样的感情?(4分)

参考答案:“把吴钩看了,栏杆拍遍”是动作描写和细节描写,很有表现力,表达了作者渴望报效国家、建功立业的豪情壮志,也抒发了英雄无用武之地的苦闷,以及一片赤诚无人理解的悲哀。

阅读《长亭送别》中的唱词,然后回答下面小题。

【端正好】碧云天,黄花地,西风紧,北雁南飞。晓来谁染霜林醉?总是离人泪。

【幺篇】年少呵轻远别,情薄呵易弃掷。全不想腿儿相挨,脸儿相偎,手儿相携。你与俺崔相国做女婿,妻荣夫贵,但得一个并头莲,煞强如状元及第。

【朝天子】暖溶溶玉醅,白泠泠似水,多半是相思泪。眼面前茶饭怕不待要吃,恨塞满愁肠胃。蜗角虚名,蝇头微利,拆鸳鸯在两下里。一个这壁,一个那壁,一递一声长吁气。

第24题简答 解释“煞强如状元及第99、65蜗角虚名”的意思。(4分)

参考答案:“煞强如状元及第”意思是“远胜于考中状元”,“蜗角虚名”意思是“状元虚名如蜗牛触角般微不足道”。

第25题简答 结合曲词分析表现莺莺心理的艺术手段。(4分)

参考答案:一是以景物描写表现人物的思想情感,如【端正好】,暮秋的空旷凄凉与离愁别恨的孤独凄凉水乳交融;二是通过动作、细节描写来传达人物的思想情感,如【朝天子】后半部分曲词;三是直抒胸臆,抒发内心感受.如【幺篇】及【朝天子】前半部分曲词;四是综合运用夸张、比喻、典故抒发人物的思想情感。

第26题简答 分析最能表现莺莺性格不同侧面的曲词。(2分)

参考答案:一是对封建礼教的反抗,如“腿儿相挨……”“妻荣夫贵”;二是珍视爱情,情感专一,如“晓来谁染……”“暖溶溶玉醅……”,离愁愈苦情愈真;三是鄙视功名利禄,对母亲逼张生赶考不满,如“但得一个并头莲……”“蜗角虚名……”。

阅读《五代史伶官传序》结尾一段文字,然后回答下面小题。

《书》日:“满招损,谦得益。”忧劳可以兴国,逸豫可以亡身,自然之理也。故方其盛也,举天下之豪杰,莫能与之争;及其衰也,数十伶人困之,而身死国灭,为天下笑。夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺,岂独伶人也哉?作《伶官序》。

第27题简答 请将“忧劳可以兴国,逸豫可以亡身”翻译成现代汉语,并说明这两句在文章中的作用。(4分)

参考答案:忧虑辛劳可以使国家兴盛,安闲享乐可以使自身灭亡。这两句在文中具有十分重要的地位,是作者总结出来的深刻的历史教训。

第28题简答 《书》指什么?引用“满招损,谦得益”的目的是什么?(4分)

参考答案:《书》指《书经》、《尚书》。引用“满招损,谦得益”的目的是为了论证主题。

第29题简答 欧阳修为何要说“夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺,岂独伶人也哉?”(2分)

参考答案:欧阳修写作这篇史论,重点讲述了“夫祸患常积于忽微,而智勇多困于所溺。的道理,而所“溺”的不仅限于伶人,要从伶人一事总结历史教训.引以为戒。

三、现代文阅读:30~38小题。共9分。

阅读郁达夫《故都的秋》中的一段文字,然后回答下面小题。

江南,秋当然也是有的;但草木凋得慢,空气来得润,天的颜色显得淡,并且又时常多雨而少风;一个人夹在苏州上海杭州,或厦门香港广州的市民中间,浑浑沌沌地过去,只能感到一点点清凉,秋的味,秋的色,秋的意境与姿态,总看不饱,尝不透,赏玩不到十足。秋并不是名花,也并不是美酒,那一种半开、半醉的状态,在领略秋的过程上,是不合适的。

第30题简答 请概述一下这段文字的中心意思是什么。(4分)

参考答案:南国的和风细雨和柔和淡雅并不鲜明地突出秋天的悲凉过程。南国之秋色淡、 味浅。

第31题简答 从这段文字看,作者对南方的秋天有什么样的看法?(4分)

参考答案:南国秋天的特点是清凉、平淡的,让人无法领略秋之意境。

第32题简答 这段文字中运用了哪些修辞手法?(2分)

参考答案:排比、比喻。

1925年闻一多留美回国后,目睹旧中国的种种腐败现实,心情十分悲痛,不久即写出了著名的《死水》一诗。阅读这首诗的后四句,然后回答下面小题。

这是一沟绝望的死水,

这里断不是美的所在.

不如让给丑恶来开垦,

看他造出个什么世界。

第33题简答 “一沟绝望的死水”指的是什么?(2分)

参考答案:诗中所描写的“一沟绝望的死水”是满目疮痍、腐败破落的旧中国的象征。

第34题简答 这里运用的是什么表现手法?(4分)

参考答案:隐喻或象征。

第35题简答 作者为什么说“不如让给丑恶来开垦”?表达出诗人怎样的感情?(4分)

参考答案:‘‘不如让给丑恶来开垦’’是索性让“丑恶”早些恶贯满盈.“绝望”里才有希望的意思。表达了作者希望丑恶的旧物早日灭亡的强烈愿望。

阅读《麦琪的礼物》中的一段文字,然后回答下面小题。

这当儿,德拉的美丽头发披散在身上,像一股褐色的小瀑布,奔泻闪亮。头发一直垂到膝盖底下,仿佛给她铺成了一件衣裳。她又神经质地赶快把头发梳好。她踌躇了一会儿,静静地站着,有一两滴泪水溅落在破旧的红地毯上。

第36题简答 哪些地方表现了德拉在卖秀发问题上的复杂心理?(4分)

参考答案:德拉是很爱她的褐色小瀑布一样的秀发的。为了给杰姆买表链。她决定卖掉秀发,披散了又梳起,静静地站着,掉下一两滴泪水,这说明她心情复杂:想卖、舍不得、下了决心卖。

第37题简答 在描写德拉秀发时几次用了比喻的修辞手法?(4分)

参考答案:两次运用了比喻的修辞手法。说头发“像一股褐色的小瀑布”,又像“铺成了一件衣裳”。

第38题简答 德拉为什么会落泪?(2分)

参考答案:德拉卖头发是迫不得已,她想用卖头发的钱,给丈夫杰姆买表链。落泪是因为多少有点舍不得这一头好发。

四、作文:50分。

第39题简答 《现代汉语词典》对“性格,’的解释是:“在对人、对事的态度和行为方式上所表现出来的

心理特点,如开朗、刚强、懦弱、粗暴等。’’生活中,仅仅是乐观与否的性格,就会有极大的差异,乐观的推销员比悲观的推销员的业绩要高许多倍,以至于招聘推销员的标准也随之改变,不是像以往那样注重学科成绩,而是看重是否具有积极乐观的性格。

请你联系自己的生活体验与感受,以《培养自己的性格》为题写一篇以议论为主的文章,不

少于800字。

参考答案:略

成考专升本数学怎么蒙 成人高考考试成考数学

本人对数学实在是有心无力!一见到数学就头晕,更别提那些神思维了。准备参加今年的专升本,感觉好悬啊,好怕考高数二,大家说着能蒙吗?

成考试题mufeng 回复了问题 • 2 人关注 • 1 个回复 • 133 次浏览 • 2017-06-08 10:03 • 来自相关话题

2017年高升专英语模拟试题及答案(一) 成人高考英语成考英语试题高升专试题高升专英语高升专

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 174 次浏览 • 2017-06-08 09:07 • 来自相关话题

2017年高升专英语模拟试题及答案(一)

(考试时间120分钟)

一、2017年高升专英语英语试题:语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

( )1.A. machine B. dictionary C. Russian D. question

( )2.A. popular B. large C. remarkable D. dark

( )3.A. church B. chalk C. character D. cheat

( )4.A. cheat B. weak C. increase D. area

( )5.A. copy B. loudly C. today D. Monday

二、2017年高升专英语英语试题:词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )6.—The sea is very rough today.

—Yes, I‘ve never seen _______ before.

A. such rough sea B. such a rough sea

C. so rough sea D. that rough sea

( )7.—She‘s broken her arm again.

—Again? I ______ she _______ ever broken it before.

A. don‘t know; has B. didn’t know; had

C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

( )8.—Has the wallet been returned yet?

—No, but we expect ______ any day now.

A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

—But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

A. must be B. may be

C. must be paid D. must have been paid

( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

A. a topic should be selected B. a topic to be selected

C. your topic should be selected D. select a topic

( )13.—I usually travel by train.

—Why not ________ by plane for a change?

A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

A. closing; trembling B. closed; trembled

C. closing; trembled D. closed; trembling

( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

A. as B. like C. that D. all what

( )17.—Did we have to wait for Tom?

—Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

( )18. Why do you insist on ________?

A. this to be done B. this done

C. this being done D. this is done

( )19. We looked everywhere for the ________.

A. missing watch B. missed watch

C. watch being missed D. watch that lost

( )20. ______, the runners crossed the finish line.

A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

— _______.

A. So are the fish B. So the fish are

C. Neither the fish D. Neither are the fish

( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

A. that B. which C. it D. so

( )24. Was it last Friday ________ you met him?

A. that B. on which C. which D. when

( )25. _______ might fail in the exam worried him.

A. He B. That he C. What D. It

( )26.—I‘v got this really painful ear.

—How long _______ you?

A. does it bother B. was it bothering

C. would it bother D. has it been bothering

( )27.—I started to study, but then a friend called.

—That‘s no excuse ________.

A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

( )28.—Why was he so hot when he got home?

—He ________.

A. was running B. is running C. has been running D. had been running

( )29.—There‘s been an earthquake.

—I know. At least a hundred people ________.

A. were to be killed B. are said to have been killed

C. said to have been killed D. are said to kill

( )30. You may invite _______ wants to go.

A. whomever B. whoever C. which one D. people

三、2017年高升专英语英语试题:完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.

Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.

Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

_47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

( )31.A. because B. as C. so D. for

( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited

( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived

( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending

( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived

( )36.A. because of B. instead of C. by D. with

( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler

( )38.A. run B. walk C. jump D. stop

( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw

( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly

( )42.A. garden B. tree C. land D. air

( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down

C. Left and right D. Around and around

( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling

( )46.A. enough B. more C. too D. less

( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least

( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

( )49.A. on B. for C. by D. with

( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet

四、2017年高升专英语英语试题:阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的內容從每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

A

Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she had only just begun painting in her late seventies. As she once said of herself: “I would never sit back in a rocking-chair, waiting for someone to help me.”

She was born on a farm in New York State. At twelve she left home and was in a service until at twenty-seven, she married Thomas Moses, the tenant of hers. They farmed most of their lives. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1928.

Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands had become too stiff to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at an exhibition, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. Three of the pictures were shown in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930‘s and her death she produced some 2,000 pictures: careful and lively pictures of the country life she had known, with a wonderful sense of color and form.

( )51. Which of the following would be the best title for the passage?

A. Grandma Moses

B. The Children of Grandma Moses

C. Grandma Moses: Her Best Pictures

D. Grandma Moses and Her First Exhibition

( )52. From Grandma Moses‘ s words of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _______.

A. independent B. pretty C. rich D. alone

( )53. Grandma Moses began to paint because she wanted to _______.

A. make her home beautiful B. keep active

C. improve her salary D. gain an international fame

( )54. Grandma Moses spent most of their life ________.

A. nursing B. painting C. farming D. embroidering

B

In the fall of 1924 Thomas Wolfe, fresh from his courses in play writing at Harvard joined the eight or ten of us who were teaching English composition in New York University. I had never before seen a man so tall as he, and so ugly. I pitied him and went out of my way to help him with his work and make him feel at home.

His students soon let me know that he had no need of my protectiveness. They spoke of his ability to explain a poem in such a manner as to have them shouting with laughter or struggling to keep back their tears, of his readiness to quote in detail from any poet they could name.

Indeed, his students made so much of his power of observation that I decided to make a little test and see for myself. My chance came one morning when the students were slowly gathering for nine o‘clock classes.

Upon arriving at the university that day, I found Wolfe alone in the large room which served all the English composition teachers as an office. He did not say anything when I asked him to come with me out into the hall, and he only smiled when we reached a classroom door and I told him to enter alone and look around.

He stepped in, remained no more than thirty seconds and then came out. “Tell me what you see.” I said as I took his place in the room, leaving him in the hall with his back to the door. Without the least hesitation and without a single error, he gave the number of seats in the room, pointed out those which were taken by boys and those occupied by girls, named the colors each student was wearing, pointed out the Latin verb written on the blackboard, spoke of the chalk marks which the cleaner had failed to wash from the floor, and pictured in detail the view of Washington Square from the window.

As I rejoined Wolfe, I was speechless with surprise. He, on the contrary, was wholly calm as he said, “The worst thing about it is that I‘ll remember it all.”

( )55. What is the passage mainly discussing?

A. Thomas Wolfe‘s teaching work.

B. Thomas Wolfe‘s course in playwriting.

C. Thomas Wolfe‘s ability of explaining.

D. Thomas Wolfe‘s genius.

( )56. Which of the following is NOT said in the passage?

A. Wolfe‘s students praised Wolfe’s power of observation.

B. The author made an experiment on Wolfe‘s ability.

C. Wolfe‘s students asked the author to have a test of their ability.

D. Wolfe did not feel angry when he was tested.

( )57. What do we learn about Wolfe from the passage?

A. He tried hard to remember what was in the classroom.

B. He stayed in the classroom for a short time.

C. He stayed drew a picture of Washington Square.

D. He followed the author into the classroom.

( )58. What can be inferred from the passage?

A. The author was happy to see the test result.

B. What the students said was hardly true.

C. Wolfe would remember forever what the author had done.

D. Wolfe felt joyful after he had been tested.

C

The trick in food photography is to show the food looking fresh, so many dishes have stand-ins, just as movie stars do. “When I get my lights and cameras set up, I remove the stand-in and put in the real thing,” explains Ray Webber, who photographs food for magazine advertisements. “Sometimes I have to brush the meat with its juices because it may have dried out a bit. A and when I‘m shooting (拍照) something like tomatoes, I always carry water to spray them with dew just before I shoot.”

Shooting food outdoors has special problems. “I‘m always worrying about flies or worms crawling up a glass,” Webber explains, “my worry is that someday a dog will come up from behind and run off with the food.” Once Webber was shooting a piece of cheese outdoors and needed something to make its color beautiful. Finally he found it: a weed with lovely blue flowers. When the shot appeared, several people were horrified-the weed was deadly nightshade!

( )59. Just before being photographed, some meats and vegetables are _______.

A. fanned B. dyed C. frozen D. made wet

( )60. The second paragraph deals mostly with the ________.

A. differences between indoor and outdoor photography

B. problems of outdoor food photography

C. ways of keeping food fresh outdoors

D. combinations of colors outdoors

( )61. Webber is afraid dogs might _______.

A. bark while he is shooting B. get into his picture

C. steal the food D. upset his camera

( )62. From the article we can conclude that deadly night-shade is probably a kind of plant that is _______.

A. colorful B. poisonous C. ugly D. Both A and B.

D

With the large number of dogs roaring through our communities, people need to know the facts about rabies (狂犬病), a fatal disease caused by animal bites. Despite vaccination (接種疫苗) programs, rabies is still very prevalent, and will continue to be a serious public health problem for many years to come.

Rabies strikes the central nervous system and brings on choking, convulsions (抽搐) and inability to swallow liquids. It can even cause death. If you or anyone in your family is bitten by dog, cat or other animal, you should not panic, but thoroughly wash the wound with plenty of soap and water and rush to nearby hospital for immediate treatment. If you own the animal which did the biting, you should immediately call a veterinarian for advice and make sure the public health authorities know when and where the biting took place and who was bitten.

( )63. Rabies is a kind of disease which ________.

A. causes heart attack

B. hurt one‘s legs

C. causes nerve-centre problem and breathing problem

D. strikes one‘s brain

( )64. If a person is bitten by some kind of animal, you ________.

A. should be panic

B. should take him (her) to a big hospital right away

C. should help to clean the wound and ask the patient to have a good rest at home

D. should help to clean the wound and then take him (her) to a nearby hospital quickly as possible.

( )65. Which is the best title of the passage?

A. What a Rabies? B. The Horrible Rabies

C. What Are Animal Bites? D. How to Control Rabies

五、2017年高升专英语英语试题:补全对话(共5句;每句滿分为3分,共15分。)

根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:星期五晚上有音乐会,Chris得到;两張票,打电话给Linda,问她是否有空一同前往,并约她音乐会后一起吃饭。Linda听了非常高兴,倆人相约六点四十五分在入口处见面。

Linda:Hello! This is Linda speaking.

Chris:Hello, Linda, this is Chris. _______66________ this Friday evening?

Linda:Yes, why?

Chris:There‘s a good concert, and I’ve got two tickets. I wonder ________67_______.

Linda:That‘s great! _________68_________?

Chris:7 o‘clock. But how about _________69__________ at 6:45?

Linda:OK. I think I can make it.

Chris:After the concert, ________70_________, shall we?

Linda:Wonderful! Why don‘t we go to a Chinese restaurant?

Chris:Why not? OK, see you Friday.

Linda:See you then. Bye!

六、书面表达(共30分)

提示:假设你的朋友叫杨立,是优秀学生。校报请你写一篇介绍他的短文。他的基本情况是:现在读高二,是班长,是全班学习最好的;最喜欢学习英语和数学;爱好体育,课余常踢足球,还是学校游泳队队员;经常帮助别人。

注意:(1)基本情況不可遺漏;

(2)要有标题;

(3)词数为100左右。

2017年高升专英语模拟试题答案

一、语音知识

1.D 2.A 3.C 4.D 5.C

二、词汇与语法知识

6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

三、完形填空

31.C 32.A 33.D 34.C 35.D 36.B 37.A 38.D 39.B 40.B 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

四、阅读理解

51.A 52.A 53.B 54.C 55.D 56.C 57.B 58.C 59.D 60.B 61.C 62.D 63.C 64.D 65.B

五、补全对话

66.Are you free

Do you have time

67.if you can go (to the concert) with me

68.What time (/When) does it start (/begin)

69.meeting at the entrance

70.we‘ll go to a restaurant for supper

we‘ll eat at a restaurant

we‘ll have supper in a restaurant

六、书面表达

Our Good Example

Yang Li is the monitor of Class One, Senior Two. He studies very hard and is the best student in our class. He is good at Chinese, physics and chemistry, but enjoys English and mathematics best. He can speak English fluently. After school he often helps his classmates with their lessons. Whenever someone is absent from school because of illness, he will go to his house to help him with the missed lessons.

He is not only a good student, but also an active sportsman. He likes several kinds of sports. He often plays football after class. He is on the school swimming team, too. 查看全部
2017年高升专英语模拟试题及答案(一)

(考试时间120分钟)


一、2017年高升专英语英语试题:语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

( )1.A. machine B. dictionary C. Russian D. question

( )2.A. popular B. large C. remarkable D. dark

( )3.A. church B. chalk C. character D. cheat

( )4.A. cheat B. weak C. increase D. area

( )5.A. copy B. loudly C. today D. Monday

二、2017年高升专英语英语试题:词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )6.—The sea is very rough today.

—Yes, I‘ve never seen _______ before.

A. such rough sea B. such a rough sea

C. so rough sea D. that rough sea

( )7.—She‘s broken her arm again.

—Again? I ______ she _______ ever broken it before.

A. don‘t know; has B. didn’t know; had

C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

( )8.—Has the wallet been returned yet?

—No, but we expect ______ any day now.

A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

—But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

A. must be B. may be

C. must be paid D. must have been paid

( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

A. a topic should be selected B. a topic to be selected

C. your topic should be selected D. select a topic

( )13.—I usually travel by train.

—Why not ________ by plane for a change?

A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

A. closing; trembling B. closed; trembled

C. closing; trembled D. closed; trembling

( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

A. as B. like C. that D. all what

( )17.—Did we have to wait for Tom?

—Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

( )18. Why do you insist on ________?

A. this to be done B. this done

C. this being done D. this is done

( )19. We looked everywhere for the ________.

A. missing watch B. missed watch

C. watch being missed D. watch that lost

( )20. ______, the runners crossed the finish line.

A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

— _______.

A. So are the fish B. So the fish are

C. Neither the fish D. Neither are the fish

( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

A. that B. which C. it D. so

( )24. Was it last Friday ________ you met him?

A. that B. on which C. which D. when

( )25. _______ might fail in the exam worried him.

A. He B. That he C. What D. It

( )26.—I‘v got this really painful ear.

—How long _______ you?

A. does it bother B. was it bothering

C. would it bother D. has it been bothering

( )27.—I started to study, but then a friend called.

—That‘s no excuse ________.

A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

( )28.—Why was he so hot when he got home?

—He ________.

A. was running B. is running C. has been running D. had been running

( )29.—There‘s been an earthquake.

—I know. At least a hundred people ________.

A. were to be killed B. are said to have been killed

C. said to have been killed D. are said to kill

( )30. You may invite _______ wants to go.

A. whomever B. whoever C. which one D. people

三、2017年高升专英语英语试题:完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.

Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.

Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

_47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

( )31.A. because B. as C. so D. for

( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited

( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived

( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending

( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived

( )36.A. because of B. instead of C. by D. with

( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler

( )38.A. run B. walk C. jump D. stop

( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw

( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly

( )42.A. garden B. tree C. land D. air

( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down

C. Left and right D. Around and around

( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling

( )46.A. enough B. more C. too D. less

( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least

( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

( )49.A. on B. for C. by D. with

( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet

四、2017年高升专英语英语试题:阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的內容從每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

A

Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she had only just begun painting in her late seventies. As she once said of herself: “I would never sit back in a rocking-chair, waiting for someone to help me.”

She was born on a farm in New York State. At twelve she left home and was in a service until at twenty-seven, she married Thomas Moses, the tenant of hers. They farmed most of their lives. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1928.

Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery pictures as a hobby, but only changed to oils in old age because her hands had become too stiff to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at an exhibition, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. Three of the pictures were shown in the Museum of Modern Art, and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930‘s and her death she produced some 2,000 pictures: careful and lively pictures of the country life she had known, with a wonderful sense of color and form.

( )51. Which of the following would be the best title for the passage?

A. Grandma Moses

B. The Children of Grandma Moses

C. Grandma Moses: Her Best Pictures

D. Grandma Moses and Her First Exhibition

( )52. From Grandma Moses‘ s words of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _______.

A. independent B. pretty C. rich D. alone

( )53. Grandma Moses began to paint because she wanted to _______.

A. make her home beautiful B. keep active

C. improve her salary D. gain an international fame

( )54. Grandma Moses spent most of their life ________.

A. nursing B. painting C. farming D. embroidering

B

In the fall of 1924 Thomas Wolfe, fresh from his courses in play writing at Harvard joined the eight or ten of us who were teaching English composition in New York University. I had never before seen a man so tall as he, and so ugly. I pitied him and went out of my way to help him with his work and make him feel at home.

His students soon let me know that he had no need of my protectiveness. They spoke of his ability to explain a poem in such a manner as to have them shouting with laughter or struggling to keep back their tears, of his readiness to quote in detail from any poet they could name.

Indeed, his students made so much of his power of observation that I decided to make a little test and see for myself. My chance came one morning when the students were slowly gathering for nine o‘clock classes.

Upon arriving at the university that day, I found Wolfe alone in the large room which served all the English composition teachers as an office. He did not say anything when I asked him to come with me out into the hall, and he only smiled when we reached a classroom door and I told him to enter alone and look around.

He stepped in, remained no more than thirty seconds and then came out. “Tell me what you see.” I said as I took his place in the room, leaving him in the hall with his back to the door. Without the least hesitation and without a single error, he gave the number of seats in the room, pointed out those which were taken by boys and those occupied by girls, named the colors each student was wearing, pointed out the Latin verb written on the blackboard, spoke of the chalk marks which the cleaner had failed to wash from the floor, and pictured in detail the view of Washington Square from the window.

As I rejoined Wolfe, I was speechless with surprise. He, on the contrary, was wholly calm as he said, “The worst thing about it is that I‘ll remember it all.”

( )55. What is the passage mainly discussing?

A. Thomas Wolfe‘s teaching work.

B. Thomas Wolfe‘s course in playwriting.

C. Thomas Wolfe‘s ability of explaining.

D. Thomas Wolfe‘s genius.

( )56. Which of the following is NOT said in the passage?

A. Wolfe‘s students praised Wolfe’s power of observation.

B. The author made an experiment on Wolfe‘s ability.

C. Wolfe‘s students asked the author to have a test of their ability.

D. Wolfe did not feel angry when he was tested.

( )57. What do we learn about Wolfe from the passage?

A. He tried hard to remember what was in the classroom.

B. He stayed in the classroom for a short time.

C. He stayed drew a picture of Washington Square.

D. He followed the author into the classroom.

( )58. What can be inferred from the passage?

A. The author was happy to see the test result.

B. What the students said was hardly true.

C. Wolfe would remember forever what the author had done.

D. Wolfe felt joyful after he had been tested.

C

The trick in food photography is to show the food looking fresh, so many dishes have stand-ins, just as movie stars do. “When I get my lights and cameras set up, I remove the stand-in and put in the real thing,” explains Ray Webber, who photographs food for magazine advertisements. “Sometimes I have to brush the meat with its juices because it may have dried out a bit. A and when I‘m shooting (拍照) something like tomatoes, I always carry water to spray them with dew just before I shoot.”

Shooting food outdoors has special problems. “I‘m always worrying about flies or worms crawling up a glass,” Webber explains, “my worry is that someday a dog will come up from behind and run off with the food.” Once Webber was shooting a piece of cheese outdoors and needed something to make its color beautiful. Finally he found it: a weed with lovely blue flowers. When the shot appeared, several people were horrified-the weed was deadly nightshade!

( )59. Just before being photographed, some meats and vegetables are _______.

A. fanned B. dyed C. frozen D. made wet

( )60. The second paragraph deals mostly with the ________.

A. differences between indoor and outdoor photography

B. problems of outdoor food photography

C. ways of keeping food fresh outdoors

D. combinations of colors outdoors

( )61. Webber is afraid dogs might _______.

A. bark while he is shooting B. get into his picture

C. steal the food D. upset his camera

( )62. From the article we can conclude that deadly night-shade is probably a kind of plant that is _______.

A. colorful B. poisonous C. ugly D. Both A and B.

D

With the large number of dogs roaring through our communities, people need to know the facts about rabies (狂犬病), a fatal disease caused by animal bites. Despite vaccination (接種疫苗) programs, rabies is still very prevalent, and will continue to be a serious public health problem for many years to come.

Rabies strikes the central nervous system and brings on choking, convulsions (抽搐) and inability to swallow liquids. It can even cause death. If you or anyone in your family is bitten by dog, cat or other animal, you should not panic, but thoroughly wash the wound with plenty of soap and water and rush to nearby hospital for immediate treatment. If you own the animal which did the biting, you should immediately call a veterinarian for advice and make sure the public health authorities know when and where the biting took place and who was bitten.

( )63. Rabies is a kind of disease which ________.

A. causes heart attack

B. hurt one‘s legs

C. causes nerve-centre problem and breathing problem

D. strikes one‘s brain

( )64. If a person is bitten by some kind of animal, you ________.

A. should be panic

B. should take him (her) to a big hospital right away

C. should help to clean the wound and ask the patient to have a good rest at home

D. should help to clean the wound and then take him (her) to a nearby hospital quickly as possible.

( )65. Which is the best title of the passage?

A. What a Rabies? B. The Horrible Rabies

C. What Are Animal Bites? D. How to Control Rabies

五、2017年高升专英语英语试题:补全对话(共5句;每句滿分为3分,共15分。)

根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:星期五晚上有音乐会,Chris得到;两張票,打电话给Linda,问她是否有空一同前往,并约她音乐会后一起吃饭。Linda听了非常高兴,倆人相约六点四十五分在入口处见面。

Linda:Hello! This is Linda speaking.

Chris:Hello, Linda, this is Chris. _______66________ this Friday evening?

Linda:Yes, why?

Chris:There‘s a good concert, and I’ve got two tickets. I wonder ________67_______.

Linda:That‘s great! _________68_________?

Chris:7 o‘clock. But how about _________69__________ at 6:45?

Linda:OK. I think I can make it.

Chris:After the concert, ________70_________, shall we?

Linda:Wonderful! Why don‘t we go to a Chinese restaurant?

Chris:Why not? OK, see you Friday.

Linda:See you then. Bye!

六、书面表达(共30分)

提示:假设你的朋友叫杨立,是优秀学生。校报请你写一篇介绍他的短文。他的基本情况是:现在读高二,是班长,是全班学习最好的;最喜欢学习英语和数学;爱好体育,课余常踢足球,还是学校游泳队队员;经常帮助别人。

注意:(1)基本情況不可遺漏;

(2)要有标题;

(3)词数为100左右。

2017年高升专英语模拟试题答案

一、语音知识

1.D 2.A 3.C 4.D 5.C

二、词汇与语法知识

6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

三、完形填空

31.C 32.A 33.D 34.C 35.D 36.B 37.A 38.D 39.B 40.B 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

四、阅读理解

51.A 52.A 53.B 54.C 55.D 56.C 57.B 58.C 59.D 60.B 61.C 62.D 63.C 64.D 65.B

五、补全对话

66.Are you free

Do you have time

67.if you can go (to the concert) with me

68.What time (/When) does it start (/begin)

69.meeting at the entrance

70.we‘ll go to a restaurant for supper

we‘ll eat at a restaurant

we‘ll have supper in a restaurant

六、书面表达

Our Good Example

Yang Li is the monitor of Class One, Senior Two. He studies very hard and is the best student in our class. He is good at Chinese, physics and chemistry, but enjoys English and mathematics best. He can speak English fluently. After school he often helps his classmates with their lessons. Whenever someone is absent from school because of illness, he will go to his house to help him with the missed lessons.

He is not only a good student, but also an active sportsman. He likes several kinds of sports. He often plays football after class. He is on the school swimming team, too.

2017年成人高考专升本英语模拟试题(三) 成人高考英语专升本试题专升本英语专升本

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 154 次浏览 • 2017-06-08 09:01 • 来自相关话题

2017年成人高考专升本英语模拟试题(三)

I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.forgot

B.lost

C.pot

D.post

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.dear

B.heart

C.ear

D.tear

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. cloth

B. bathe

C. with

D. they

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.sight

B.bright

C.daughter

D.enough

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. music

B. plastic

C. ocean

D. public

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 Many a young scientist _ engaged in the research work.

A.have

B.has

C.have been

D.has been

第7题单选 1' d like to live somewhere _ the sun shines all year long.

A. which

B. of which

C. where

D. at where

第8题单选 He _ at the boy into silence.

A. glanced

B. observed

C. watched

D. stared

第9题单选 There is no specific rule _ what we should wear to a dinner party.

A. because of

B. as to

C. as of

D. but for

第10题单选 She _ _ crying very helpful to express her sadness.

A. considers

B. confirms

C. believes

D. pretends '

第11题单选 He drove to the airport to _ Mr. Dixon who came to see him from Orlando.

A.pickup

B.setout

C.callfor

D.turndown

第12题单选 lt is kind _ you to do me a favor at this moment.

A.to

B.for

C.of

D.about

第13题单选 Silver is the best conductor of electricity, copper _ it closely.

A. followed

B. following

C. to follow

D. being followed

第14题单选 He insisted that she _ improve her oral English by doing a lot of practice.

A.could

B.would

C.might

D.should

第15题单选 Mr. Verder never thought that he would become a member of the board of directors because of his _ origin.

A. humble

B. previous

C. critical

D. false

第16题单选 Last year, some poor people had hardly _ the severe winter.

A. remained

B.lived

C. endured

D. survived

第17题单选 The two parties have _ an agreement on the date of talk.

A.come across

B.come down

C.come up

D.come to

第18题单选 My mobile phone isn't in my bag. Where _ I have put it?

A. can

B. must

C. should

D. would

第19题单选 _, he is not a very bright pupil.

A. As far as his intelligence is concerned

B. As far his intelligence is concerned

C. So his intelligence is concemed

D. As far as his intelligence are concemed

第20题单选 He was found _ one month after he was born.

A. quiet

B. still

C. silent

D. dumb

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题。

The northern parts of the United States get very cold in the winter. It snows a great deal and the temperature often goes 21 zero degree in January, 22 and March. But the northeastem and northcentral regions of 23 have been financial and industrial centers, and they are heavily polluted.

In recent years, people in these regions have begun to take vacations 24 these cold winter months. They go to southem parts of the country 25 it is warmer. Many go to Florida where the weather is _ 26 .' Others go to the southwestem states of Arizona, New Mexico and Texas where they _ 27 dry desert climates.

It has become 28 nowadays for old people to move south to these places 29 they retire. Typically these people sell their houses in their home communities and move south to begin a new life 30 senior citizens.

Their children likely have homes 31 _ and many of them are moving south 32 communities

where they were 33 . The southern and southwestem parts of the country are now growing 34 any other part. Business and industry 35 many offices and factories in the south. California is already the most popular state in the country.

第21题单选

A. below

B. above

C. near

D. over

第22题单选

A.April

B.May

C.February

D.June

第23题单选

A. the town

B. the country

C. the city

D. the state

第24题单选

A. among

B. toward

C. during

D. before

第25题单选

A. where

B. when

C. which

D. that

第26题单选

A. typical

B. usual

C. tropical

D. practical

第27题单选

A. get rid of

B.look for

C.search for

D.find

第28题单选

A. strange

B. traditional

C. common

D. rare

第29题单选

A.when

B.where

C.unless

D.though

第30题单选

A. for

B. as

C. to

D. toward

第31题单选

A. of their

B. of their own

C. for theirs

D. for their own's

第32题单选

A. nearest

B. among

C. away from

D. far to

第33题单选

A. born

B. raised

C.lost

D. found

第34题单选

A. less than

B. as fast as

C. as slow as

D. faster than

第35题单选

A. have opened

B. closed

C. rebuilt

D. setup

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

Almost every family buys at least one copy of a newspaper every day. Some people subscribe to as many as two or three different newspapers. But why do people read newspapers?

Five hundred years ago, news of important happenings-battles lost and won, kings or rulers overthrown or killed-took months and even years to travel from one country to another. The news passed by word of mouth and was never accurate. Today we can read in our newspapers of important events that occur in faraway countries on the same day they. happen.

Apfut from supplying news from all over the world,.newspapers give us a lot of other useful information.There are weather reports, radio, television and film guides, book reviews, stories, and, of course, advertisements. There are all sorts of advertisements. The bigger ones are put in by large companies to bring attention to their products. They pay the newspapers thousands of dollars for their advertising space, but it is worth the money, for news of their products goes into almost every home in the country. For those who produce newspapers, advertisements are also imporl.ant. Money eamed from advertisements makes it possible for them to sell their newspapers at a low price and still make a profit.

第36题单选 In the past, news was .

A. sent by telegraph

B. sent by letter

C. passed from one person to another

D. sent by telephone

第37题单选 The money spent on advertisements is _ .

A.wasted

B.not much

C. worthwhile

D. of no use to anyone

第38题单选 Which of the following statements is NOT true? .

A. Five hundred years ago news did not take a long time to reach other countries.

B. Large companies put big advertisements in the newspapers to make their products known.

C. The news that we need in our newspapers is up-to-date.

D. Though the newspapers are sold at a low price, their owners still gain profit.

第39题单选 The phrase "subscribe to" in the second sentence of Para. 1 means .

A. contribute to

B. write to

C. pay for receiving

D. appreciate

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

Have you ever argued with your loved ones over simple misunderstandings(误解) ? Little wonder.We often believe we're more skillful in getting our point across than we actually are, according to Boza Keysar, a professor at the Uruversity of Chicago. In his recent study, speakers tried to express their meanings using unclear sentences. Speakers who thought listeners understood were wrong nearly half the time. Here's some good advice to reduce nusunderstanding:

(1) Don't trust what you see from the listener. Listeners often nod, look at.you or say "uhhuh" to be polite or move the conversation along. But it's easy to consider these as signs of understanding.

(2)Train the editor(编辑) in your head. If you say, " Beth discusses her problems with her husband," it's not clear whether she' s talking to her husband or about him. Try instead, "Beth talks to her husband about her problems. " or "Beth talks to others about the problems with her husband. "

( 3 ) Ask listeners to repeat your message. Introduce your request by saying "I want to be sure I said that right. " Questions like "How does that sound?" or "Does that make sense?" may also work.

(4)Listen well. When on the receiving end, ask questions to be sure you' re on the same

page. After all, it isn't just the speaker's job to make his speech understood.

第40题单选 Why does the writer give us the advice?

A. We' re not skillful enough to make clear sentences.

B. Misunderstanding is damaging our normal lives.

C. Misunderstanding occurs now and then.

D. It' s impolite to say NO to others.

第41题单选 The writer suggests that when talking to others, the speaker should

A. know that listeners will show him that they understand his words

B. express himself clearly even when he sees signs of understanding

C. notice listener' s signs of understanding

D. look directly into his listener' s eyes

第42题单选 By Train the editor in your head, the speakers are advised .

A. to get themselves trained by a good editor

B. to discuss problems with their husbands or wives

C. to express themselves in long but simple sentences

D. to make sure each sentence has only one meaning

第43题单选 1n the last paragraph, the words "you're on the same page" mean that .

A. you' re following the speaker closely

B. you're reading the same page as the speaker does

C. you should know which page the speaker refers to

D. your story is written on the same page as the speaker's

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: "Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day ! "

For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: "Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free. "

One Friday moming, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. "Madam," he said, holding out his hand, "I want to congratulate youl You are our lucky customer and everything you have in your basket is freel" .

第44题单选 The housewives learnt about the information of free goods _ .

A. on TV

B. from the manager

C. at the supermarket

D. from the newspaper

第45题单选 Mrs. Edwards _ .

A. is always very lucky

B. had no friends

C. hoped to get free shopping

D. gets disappointed easily

第46题单选 Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to

A. buy another thing

B. talk to the manager

C. pay for her shopping

D. find her shopping

第47题单选 Mrs. Edwards must have been -'

A. pleased

B. delighted

C. proud

D.isappointed

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. "Did Jerry really care when I broke up with Helen?" "When I got that great job,did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?" When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we look back, it's too late.

Why do we go wrong about our friends or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don' t really listen closely we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, "You' re a lucky dog. " That' s being friendly. But "lucky dog" ? There' s a bit of envy in those words. Maybe he doesn't see it himself. But bringing in the "dog" puts you down a little. What he may be saying is that he doesn't think you deserve your luck.

"Just think of all the things you have to be thankful for" is another noise that says one thing and means another.lt could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn't imporcant.lt's telling you to think of all the starving people in the world when you haven't got a date for Saturday night.

How can you tell the real meaning behind someone's words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says agree with the tone of voice? His posture? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.

第48题单选 According to the author,the reason why we go wrong about our friends is that .

A. we fail to listen carefully when they talk

B. people tend to be annoyed when we check what they say

C. people usually state one thing but mean another

D. we tend to doubt what our friends say

第49题单选 ln the sentence "Maybe he doesn't see it himself" in paragraph 2, the pronoun "it" refers To

A. being friendly

B. a bit of envy

C. lucky dog

D.your luck

第50题单选 When we listen to a person talking, the most important thing for us to do is to .

A. notice the way the person is talking

B. take a good look at the person talking

C. mind his tone, his posture and the look in his eyes

D. examine the real meaning of what he says based on his manner, his tone and his posture

第51题单选 The author most probably is a _ .

A. teacher

B. psychologist

C. philosopher

D. doctor

第52题单选 根据以下材料,回答下面试题

Mr. Smith was a wealthy industrialist, but he was not satisfied with life. He did not sleep well and his food did not agree with him. This situation lasted for some time. Finally, after several sleepless nights, he decided to consult his doctor. The doctor advised a change of surroundings. " Go abroad," he said. "But I'm not good at foreign language," said Mr. Smith. "It doesn' t matter," said the doctor. "It won't hurt you to talk a little less. Go on a voyage. Take plenty of exercise. Try to reduce your weight. Avoid rich food. "

Mr. Smith went to Switzerland. He did not know French or German, and had to communicate through gestures. He attended a physical training course. The instructor made him bend his knees, swing his arms, stretch his neck and shake his head rapidly. He had to lie on the ground and raise his right and left legs altemately. After a time his muscles grew hard and firm. He forgot the financial crisis and the importance of raising the level of production. He even began to notice individual trees and individual birds.

Finally he returned home. But unfortunately his improvement was only temporary. Soon he was a normal businessman again, worried about his property, his profits, his savings, his advancement in a technological society, and things in general.

第52题单选 Mr. Smith went to see his doctor because he -.

A. had little to eat

B. was seriously ill

C. had to sleep

D. didn' t feel well

第53题单选 In the second paragraph, the word "gestures" means -'

A. body movements

B. simple words

C. pens or pencils

D. handshakes

第54题单选 When he traveled abroad, Mr. Smith -'

A.leamed boxing

B. forgot all about his business

C. raised the level of production

D. shook his head all the time

第55题单选 ln the last paragraph, the word "temporary" means -'

A.lasting for a short time

B. not deep

C. unimportant

D. developing very slowly 查看全部
2017年成人高考专升本英语模拟试题(三)

I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.forgot

B.lost

C.pot

D.post

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.dear

B.heart

C.ear

D.tear

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. cloth

B. bathe

C. with

D. they

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.sight

B.bright

C.daughter

D.enough

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. music

B. plastic

C. ocean

D. public

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 Many a young scientist _ engaged in the research work.

A.have

B.has

C.have been

D.has been

第7题单选 1' d like to live somewhere _ the sun shines all year long.

A. which

B. of which

C. where

D. at where

第8题单选 He _ at the boy into silence.

A. glanced

B. observed

C. watched

D. stared

第9题单选 There is no specific rule _ what we should wear to a dinner party.

A. because of

B. as to

C. as of

D. but for

第10题单选 She _ _ crying very helpful to express her sadness.

A. considers

B. confirms

C. believes

D. pretends '

第11题单选 He drove to the airport to _ Mr. Dixon who came to see him from Orlando.

A.pickup

B.setout

C.callfor

D.turndown

第12题单选 lt is kind _ you to do me a favor at this moment.

A.to

B.for

C.of

D.about

第13题单选 Silver is the best conductor of electricity, copper _ it closely.

A. followed

B. following

C. to follow

D. being followed

第14题单选 He insisted that she _ improve her oral English by doing a lot of practice.

A.could

B.would

C.might

D.should

第15题单选 Mr. Verder never thought that he would become a member of the board of directors because of his _ origin.

A. humble

B. previous

C. critical

D. false

第16题单选 Last year, some poor people had hardly _ the severe winter.

A. remained

B.lived

C. endured

D. survived

第17题单选 The two parties have _ an agreement on the date of talk.

A.come across

B.come down

C.come up

D.come to

第18题单选 My mobile phone isn't in my bag. Where _ I have put it?

A. can

B. must

C. should

D. would

第19题单选 _, he is not a very bright pupil.

A. As far as his intelligence is concerned

B. As far his intelligence is concerned

C. So his intelligence is concemed

D. As far as his intelligence are concemed

第20题单选 He was found _ one month after he was born.

A. quiet

B. still

C. silent

D. dumb

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题。

The northern parts of the United States get very cold in the winter. It snows a great deal and the temperature often goes 21 zero degree in January, 22 and March. But the northeastem and northcentral regions of 23 have been financial and industrial centers, and they are heavily polluted.

In recent years, people in these regions have begun to take vacations 24 these cold winter months. They go to southem parts of the country 25 it is warmer. Many go to Florida where the weather is _ 26 .' Others go to the southwestem states of Arizona, New Mexico and Texas where they _ 27 dry desert climates.

It has become 28 nowadays for old people to move south to these places 29 they retire. Typically these people sell their houses in their home communities and move south to begin a new life 30 senior citizens.

Their children likely have homes 31 _ and many of them are moving south 32 communities

where they were 33 . The southern and southwestem parts of the country are now growing 34 any other part. Business and industry 35 many offices and factories in the south. California is already the most popular state in the country.

第21题单选

A. below

B. above

C. near

D. over

第22题单选

A.April

B.May

C.February

D.June

第23题单选

A. the town

B. the country

C. the city

D. the state

第24题单选

A. among

B. toward

C. during

D. before

第25题单选

A. where

B. when

C. which

D. that

第26题单选

A. typical

B. usual

C. tropical

D. practical

第27题单选

A. get rid of

B.look for

C.search for

D.find

第28题单选

A. strange

B. traditional

C. common

D. rare

第29题单选

A.when

B.where

C.unless

D.though

第30题单选

A. for

B. as

C. to

D. toward

第31题单选

A. of their

B. of their own

C. for theirs

D. for their own's

第32题单选

A. nearest

B. among

C. away from

D. far to

第33题单选

A. born

B. raised

C.lost

D. found

第34题单选

A. less than

B. as fast as

C. as slow as

D. faster than

第35题单选

A. have opened

B. closed

C. rebuilt

D. setup

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

Almost every family buys at least one copy of a newspaper every day. Some people subscribe to as many as two or three different newspapers. But why do people read newspapers?

Five hundred years ago, news of important happenings-battles lost and won, kings or rulers overthrown or killed-took months and even years to travel from one country to another. The news passed by word of mouth and was never accurate. Today we can read in our newspapers of important events that occur in faraway countries on the same day they. happen.

Apfut from supplying news from all over the world,.newspapers give us a lot of other useful information.There are weather reports, radio, television and film guides, book reviews, stories, and, of course, advertisements. There are all sorts of advertisements. The bigger ones are put in by large companies to bring attention to their products. They pay the newspapers thousands of dollars for their advertising space, but it is worth the money, for news of their products goes into almost every home in the country. For those who produce newspapers, advertisements are also imporl.ant. Money eamed from advertisements makes it possible for them to sell their newspapers at a low price and still make a profit.

第36题单选 In the past, news was .

A. sent by telegraph

B. sent by letter

C. passed from one person to another

D. sent by telephone

第37题单选 The money spent on advertisements is _ .

A.wasted

B.not much

C. worthwhile

D. of no use to anyone

第38题单选 Which of the following statements is NOT true? .

A. Five hundred years ago news did not take a long time to reach other countries.

B. Large companies put big advertisements in the newspapers to make their products known.

C. The news that we need in our newspapers is up-to-date.

D. Though the newspapers are sold at a low price, their owners still gain profit.

第39题单选 The phrase "subscribe to" in the second sentence of Para. 1 means .

A. contribute to

B. write to

C. pay for receiving

D. appreciate

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

Have you ever argued with your loved ones over simple misunderstandings(误解) ? Little wonder.We often believe we're more skillful in getting our point across than we actually are, according to Boza Keysar, a professor at the Uruversity of Chicago. In his recent study, speakers tried to express their meanings using unclear sentences. Speakers who thought listeners understood were wrong nearly half the time. Here's some good advice to reduce nusunderstanding:

(1) Don't trust what you see from the listener. Listeners often nod, look at.you or say "uhhuh" to be polite or move the conversation along. But it's easy to consider these as signs of understanding.

(2)Train the editor(编辑) in your head. If you say, " Beth discusses her problems with her husband," it's not clear whether she' s talking to her husband or about him. Try instead, "Beth talks to her husband about her problems. " or "Beth talks to others about the problems with her husband. "

( 3 ) Ask listeners to repeat your message. Introduce your request by saying "I want to be sure I said that right. " Questions like "How does that sound?" or "Does that make sense?" may also work.

(4)Listen well. When on the receiving end, ask questions to be sure you' re on the same

page. After all, it isn't just the speaker's job to make his speech understood.

第40题单选 Why does the writer give us the advice?

A. We' re not skillful enough to make clear sentences.

B. Misunderstanding is damaging our normal lives.

C. Misunderstanding occurs now and then.

D. It' s impolite to say NO to others.

第41题单选 The writer suggests that when talking to others, the speaker should

A. know that listeners will show him that they understand his words

B. express himself clearly even when he sees signs of understanding

C. notice listener' s signs of understanding

D. look directly into his listener' s eyes

第42题单选 By Train the editor in your head, the speakers are advised .

A. to get themselves trained by a good editor

B. to discuss problems with their husbands or wives

C. to express themselves in long but simple sentences

D. to make sure each sentence has only one meaning

第43题单选 1n the last paragraph, the words "you're on the same page" mean that .

A. you' re following the speaker closely

B. you're reading the same page as the speaker does

C. you should know which page the speaker refers to

D. your story is written on the same page as the speaker's

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: "Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day ! "

For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: "Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free. "

One Friday moming, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. "Madam," he said, holding out his hand, "I want to congratulate youl You are our lucky customer and everything you have in your basket is freel" .

第44题单选 The housewives learnt about the information of free goods _ .

A. on TV

B. from the manager

C. at the supermarket

D. from the newspaper

第45题单选 Mrs. Edwards _ .

A. is always very lucky

B. had no friends

C. hoped to get free shopping

D. gets disappointed easily

第46题单选 Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to

A. buy another thing

B. talk to the manager

C. pay for her shopping

D. find her shopping

第47题单选 Mrs. Edwards must have been -'

A. pleased

B. delighted

C. proud

D.isappointed

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. "Did Jerry really care when I broke up with Helen?" "When I got that great job,did Jim really feel good about it, as a friend? Or did he envy my luck?" When we look back, doubts like these can make us feel bad. But when we look back, it's too late.

Why do we go wrong about our friends or our enemies? Sometimes what people say hides their real meaning. And if we don' t really listen closely we miss the feeling behind the words. Suppose someone tells you, "You' re a lucky dog. " That' s being friendly. But "lucky dog" ? There' s a bit of envy in those words. Maybe he doesn't see it himself. But bringing in the "dog" puts you down a little. What he may be saying is that he doesn't think you deserve your luck.

"Just think of all the things you have to be thankful for" is another noise that says one thing and means another.lt could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole. But is he? Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isn't imporcant.lt's telling you to think of all the starving people in the world when you haven't got a date for Saturday night.

How can you tell the real meaning behind someone's words? One way is to take a good look at the person talking. Do his words fit the way he looks? Does what he says agree with the tone of voice? His posture? The look in his eyes? Stop and think. The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.

第48题单选 According to the author,the reason why we go wrong about our friends is that .

A. we fail to listen carefully when they talk

B. people tend to be annoyed when we check what they say

C. people usually state one thing but mean another

D. we tend to doubt what our friends say

第49题单选 ln the sentence "Maybe he doesn't see it himself" in paragraph 2, the pronoun "it" refers To

A. being friendly

B. a bit of envy

C. lucky dog

D.your luck

第50题单选 When we listen to a person talking, the most important thing for us to do is to .

A. notice the way the person is talking

B. take a good look at the person talking

C. mind his tone, his posture and the look in his eyes

D. examine the real meaning of what he says based on his manner, his tone and his posture

第51题单选 The author most probably is a _ .

A. teacher

B. psychologist

C. philosopher

D. doctor

第52题单选 根据以下材料,回答下面试题

Mr. Smith was a wealthy industrialist, but he was not satisfied with life. He did not sleep well and his food did not agree with him. This situation lasted for some time. Finally, after several sleepless nights, he decided to consult his doctor. The doctor advised a change of surroundings. " Go abroad," he said. "But I'm not good at foreign language," said Mr. Smith. "It doesn' t matter," said the doctor. "It won't hurt you to talk a little less. Go on a voyage. Take plenty of exercise. Try to reduce your weight. Avoid rich food. "

Mr. Smith went to Switzerland. He did not know French or German, and had to communicate through gestures. He attended a physical training course. The instructor made him bend his knees, swing his arms, stretch his neck and shake his head rapidly. He had to lie on the ground and raise his right and left legs altemately. After a time his muscles grew hard and firm. He forgot the financial crisis and the importance of raising the level of production. He even began to notice individual trees and individual birds.

Finally he returned home. But unfortunately his improvement was only temporary. Soon he was a normal businessman again, worried about his property, his profits, his savings, his advancement in a technological society, and things in general.

第52题单选 Mr. Smith went to see his doctor because he -.

A. had little to eat

B. was seriously ill

C. had to sleep

D. didn' t feel well

第53题单选 In the second paragraph, the word "gestures" means -'

A. body movements

B. simple words

C. pens or pencils

D. handshakes

第54题单选 When he traveled abroad, Mr. Smith -'

A.leamed boxing

B. forgot all about his business

C. raised the level of production

D. shook his head all the time

第55题单选 ln the last paragraph, the word "temporary" means -'

A.lasting for a short time

B. not deep

C. unimportant

D. developing very slowly

2017年成人高考专升本英语模拟试题(二) 成人高考英语专升本试题专升本英语专升本

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 163 次浏览 • 2017-06-08 08:58 • 来自相关话题

2017年成人高考专升本英语模拟试题(二)

I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.plays

B.days

C.says

D.pays

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.gate

B.hate

C.made

D.staff

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.chin

B.bite

C.alive

D.side

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.child

B.character

C.church

D.chicken

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. tie

B.lie

C. field

D. die

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 Make a note of it _ you should forget it.

A.so

B.to

C.how

D.lest

第7题单选 The store had toa number of clerks because sales were down.

A.lay out

B.lay off

C.lay aside

D.lay down

第8题单选 Although I like the appearance of the house, what really made me decide to buy it was the beautiful . _ through the window.

A.vision

B.look

C.picture

D.view

第9题单选 The book is worth.

A.read

B.being read

C.reading

D.having read

第10题单选 We forgot to bring our tickets,but please let us enter,?

A.do you

B.will you

C.can we

D.shall we

第11题单选 lt was not until midnight _ they reached the campsite.

A.when

B.that

C.while

D.as

第12题单选 The manager needs an assistant that he can to take care of problems in his absence.

A.counton

B.countin

C.countup

D.countout

第13题单选 I’d like tohim to you for the job.He is very clever and capable.

A.refer

B.suggest

C.recommend

D.Propose

第14题单选 Shelly had prepared carefully for her biology examination so that she could be sure of passing iton her first.

A.intention

B.attempt

C.purpose

D.desire

第15题单选 This ticket _ you to a free meal in our new restaurant.

A.gives

B.grants

C.entitles

D.credits

第16题单选 It’S already 5 o’clock now.Don’t you think it’S about time?

A.we are going home

B.we go home

C.we went home

D.we can go home

第17题单选 She was so . in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.

A. attracted

B. absorbed

C. drawn

D. concentrated

第18题单选 lt is politely requested by the hotel management that radios after 11 0'clock at night.

A.were not played

B. not to play

C. not be played

D. did not play

第19题单选 fight now,she would get there on Sunday.

A.Would she leave

B.If she leaves

C.Were she to leave

D.If she had left

第20题单选 We gave out a cheer when the red roof of the cottage came( )view.

A.from

B.in

C.before

D.into

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题

We were late as usual. My husband had 21 watering the flowers in the garden by himselt,and when he discovered that he couldn't manage, he asked me for 22 at the last moment. So now we had only one hour to get to the airport. Luckily, there were not many cars _ 23 buses on the road and we were 24 to get there just in time. We checked in and went straight to a big hall to wait for our flight to be called. We waited and waited 25 no announcement was made. We asked for 26 and the girl there told us the plane hadn't even arried yet. In the end, there came an announcement telling us that those _ 27 _ for flight No. 108 could get a free meal voucher and that the plane hadn’t left Spain 28 technical problems.We thought that meant 29 itwasn’t safe forthe plane t0 30 .We waited again for a long time until late evening when wewere asked to report again.This time we were 31 free vouchers to spend the night in a nearbyhotel.

The next morning after a 32 night because of all the planes taking off and landing,we werereported back to the airport.Guess 33 had happened while we were asleep.Our plane hadarrived and taken off again.All the other 34 had been waken up in the night to catch theplane,but for some reasons or other we had been 35 .You can imagine how we felt !

第21题单选

A.stopped

B.insisted on

C.finished

D.given

第22题单选

A.food

B.advice

C.praise

D.Help

第23题单选

A.and

B.but

C.or

D.since

第24题单选

A.impossible

B.necessary

C.able

D.Unable

第25题单选

A.so

B.but

C.otherwise

D.if

第26题单选

A.time

B.advice

C.help

D.Information

第27题单选

A.coming

B.sitting

C.waiting

D.working

第28题单选

A.for

B.since

C.because

D.From

第29题单选

A.when

B.which

C.what

D.That

第30题单选

A.repair

B.sell

C.fly

D.telephone

第31题单选

A.giving

B.given

C.offering

D.taken

第32题单选

A.bad

B.quiet

C.sweet

D.Pleasant

第33题单选

A.what

B.where

C.it

D.that

第34题单选

A.workers

B.planes

C.passengers

D.flights

第35题单选

A.woken

B.announced

C.lost

D.forgotten

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

Men have traveled ever since they first appeared on the earth.

In primitive times they did not travel for pleasure but to find new placeS where their herds couldfeed,or to escape from hostile neighbors,or to find mole favorable climates.They traveled on foot.Theirjoumeys were long,tiring,and often dangerous.They protected themselves with simple weapons,such aswooden sticks oi-stone clubs,and by lighting fires at night and,above all,by keeping together.

Being intelligent and creative,they soon discovered easier ways of traveling.They rode on thebacks of their domesticated animals;they hoHowed out tree trunks and,by using bits of wood aspaddles.were able to travel across water.

Later they traveled,not from necessity,but for the joy and excitement of seeing and experiencingnew things.This is still the main reason why we travel today.

Traveling,of course,has now become a highly organized business.There are cars and splendid roads,express trains,huge ships and jet airliners,all of which provide us with comforts and security.·r11lis sounds wonderfm.But there are difficulties.If you want to go abroad,you need a passport and avisa,ticket,luggage,and a hundred of other things.If you lose any of them,your journey maybe mined.

第36题单选 In primitive times men traveled.

A.for joy

B.from necessity

C.to broaden the mind

D.to escape from the wild animals

第37题单选 Which of the following statements is NOT true?

A.Primitive people had to ann themselves with wooden sticks when they travelled.

B.Primitive people protected themselves with stone clubs when they travelled.

C.Primitive people had to travel in groups.

D.Primitive people never traveled at night.

第38题单选 Traveling has now become a highly organized business.

A.so we can travel anywhere without difficulty

B.because we are provided with all kinds of convenient means for traveling

C.because trayeling organizations can be found in the countries the world over

D.so travelers have increased rapidly

第39题单选 In the sentence“…to escape from hostile neighbors…",the word“hostile”means·

A.talkative

B.hot—headed

C.enthusiastic

D.unfriendly

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

It is customary for adults to forget how hard and dull and long school is.The learning by memoryof all the basic things one must know is a most incredible and unending effort.Learning to read isprobably the most difficult and revolutionary thing that happens to the human brain and if you don’tbelieve that,watch an illiterate adult try to do it.School is not easy and it is not for the most partvery much fun,but then,if you are very lucky,you may find a real teacher.Three real teachers ina lifetime is the very best of my luck.My first was a science and math teacher in high school,mysecond,a professor of creative writing at Stanford,and my third was my friend and partner,EdRicketts.

My three had these things in common:They all loved what they were doing.They did not tell;they catalyzed a burning desire to know.Under their influence,the horizons sprung wide and fearwent away and the unknown became knowable.But most important of all,the truth,that dangerousstuff,became beautiful and very precious.

I shall speak only of my first teacher because in addition to the other things,she:brought discovery.She aroused us to shoutin9,book—waving discussions.She had the noisiest class in school andshe didn’t even seem to know it.We could.never stick to the subject.Our speculation ranged theworld.She breathed curiosity into us so that we brought in facts or truths shielded in our hands likecaptured fireflies.

I Call tell my son who looks forward with horror to fifteen years of drudgery that somewhere inthedusty dark a magic may happen that will light up the years if he is very lucky.

第40题单选 According to the author,what is the difficult thing to people in school?

A.Listening.

B.Reading.

C.Writing.

D.Speaking.

第41题单选 The vrey best of the author is that he.

A.met a good teacher

B.he graduated from Stanford

C.Made friends with his teachers

D.met some good teachers in his life

第42题单选 Among his teschers,lefthim a very deep impression.

A.The university teacher

B.The high school teachen

C.Ed Ricketts

D.the first two teachers

第43题单选 The auther hoped that his son .

A.may be lukey to meet a good teacher

B.may study in school for fifteen years

C.can read many books

D.may study science and math

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

The intelligence test used most often today are based on the work of a Frenchman,Alfred Binet.In l905,Binet Was asked by the French Ministry of Education to develop a way to identify those childtIin French schools who were too“mentally deficient(不足的)”to benefit from ordinary schooling andwho needed special education.The tests had to distinguish those who were merely behind in schoodfrom those who were actually mentally deficient.

The items that Binet and his colleague Theophile Simon included on the test were chosen on the basis of their ideas about intelligence.Binet and Simon believed intelligence includes such abilitiesas understanding the meaning of words;solving problems,and making commonsense judgements.Two other important assumptions also shaped Binet’s and Simon’s work:(1)that children with moreintelligence will do better in school and(2)that older children have a greater ability than youngerchildren.

Binet’S first test consisted of t}lirty tasks.They were simple things most children learn as a result oftheir everyday experiences.The tasks were arranged in groups.according to age.Binet decided whichtasks were appropriate for a given age group by giving them first to a large number of children of differentages.If more than half of the children of a given age passed a test,it was considered appropriate for thatage group.

第44题单选 The main purpose of this passage is to.

A.tell the origin of intelligence tests

B.explain the basic principle of intelligence tests

C.describe the changes in the content of intelligence tests

D.state the development of intelligence tests

第45题单选 What was the purpose of the intelligence test designed by Alfred Binet in l905?

A.To select top students.

B.To know who had received ordinary schooling

C.To put students in a right order.

D.To make sure who required particular treatment.

第46题单选 Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Intelligence includes word understanding and problem solving.

B.More intelligent children usually do better in school.

C.The French Ministry of Education was charged with the development of first intelligence tests.

D.Intelligence is related with age.

第47题单选 How did Binet decide which task to include on his first test?

A.He first worked out thirty tasks for mentally deficient children.

B.He first gave all the tasks to many children both younger and older.

C.He first gave the tasks to many children he thought appropriate.

D.He first gave some of the tasks tO different groups of children.

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

The strange close understanding between twins is a familiar enough phenomenon.Often theyseem to understand each other and share each other’s emotions to such an extent that one suspectssome kind of thought communication.

What is not so widely known is that this special relationship often acts as brake on twins’intellectual development.As they are partly isolated in their own private world,twins communicate lesswith adults than do other children.The verbal ability of a four—year—old twin is typically six monthsbehind that of a non-twin.The problem can be particularly severe in an underprivileged family,aone-parent family for example,where there is little stimulation for children anyway.

Such children,while capable of mutual comprehension in a private language,often remainincomprehensible to outsiders and thus at a severe educational disadvantage.The only solution tothe problem,cruel though it may seem,is to separate the twins thus forcing them to acquire ordinaryspeech helped and guided by sympathetic parents and teachers.

第48题单选 Many people don’t know that.

A.twins understand each other very well

B.twins are slow to learn to talk

C.twins are unlikely to do less well at school than other children

D.there exists more communication between twins

第49题单选 What’s the reason for twins to be at a disadvantage in their intellectual development?

A.They can only understand their own private language.

B.They communicate with outsiders less than non-twins.

C.There is little stimulation for them.

D.Adults don’t like to talk with them.

第50题单选 The author probably feels that twins’problem.

A.can not be solved because solution iS very cruel

B.can be solved because twins will be separated

C.can not be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment

D.can be solved if the adults communicate with them more often

第51题单选 The writer mentions all of the items listed below EXCEPT.

A.twins can help each other

B.twins share each other’S emotion

C.twins are able to understand each other in a private language

D.twins communicate less with their parents

第52题单选 根据以下材料,回答下面题

How can we get rid of garbage?Do we have enough energy sources to meet our future energyneeds?

These are two important questions that many people are asking today.Some people think thatman might be able to solve both problems at the same time.They suggest using garbage as an energysource.and at the same time it can save the land to hold garbage.

For a long time,people buried garbage or dumped it on empty land.Now,empty land is scarce·But more and more garbage is produced each year.However,garbage can be a good fuel to use.Thethings in garbage do not look like coal,petroleum,or natural gas;but they are chemically similar totllese fossil fuels.As we use up our fossil—fuel supplies,we might be able to use garbage as an energysource.Burning garbage is not a new idea.Some cities in Europe and the United States have beenburning garbage for years.The heat that is produced by burning garbage is used to boil water.Thesteam that is produced is used to make electricity or to heat nearby buildings.In Paris,France,somepower plants burn almost 2 million metric tons of the city’s garbage each year.The amount of energypmduced is about the same as would be produced by burning almost a half million barrels of oil.

Our fossil fuel supplies are limited.Burning garbage might be one kind of energy source that wecan use to help meet our energy needs.This method could also reduce the amount of garbage pilingup on the earth.

第52题单选 What two problems can be solved by burning garbage?

A.The shortage of energy and air pollution.

B.The shortage of energy and the land to hold garbage.

C.Air pollution and the shortage of fossil fuel.

D.Air pollution and the shortage of land to hold garbage.

第53题单选 According to the passage,using garbage is.

A.for heating in France each year

B.a new way in a modern society

C.a good way to solve the problem of energy shortage

D.too expensive as an energy source

第54题单选 What is the ant}lor’s attitude?

A.Delighted.

B.Sad.

C.Agreeing.

D.Disagreeing.

第55题单选 The best title for the passage may be.

A.Garbage and the Earth

B.Fossil Fuel and Garbage

C.Land and Garbage

D.Garbage?Energy Source 查看全部
2017年成人高考专升本英语模拟试题(二)

I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.plays

B.days

C.says

D.pays

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.gate

B.hate

C.made

D.staff

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.chin

B.bite

C.alive

D.side

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.child

B.character

C.church

D.chicken

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. tie

B.lie

C. field

D. die

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 Make a note of it _ you should forget it.

A.so

B.to

C.how

D.lest

第7题单选 The store had toa number of clerks because sales were down.

A.lay out

B.lay off

C.lay aside

D.lay down

第8题单选 Although I like the appearance of the house, what really made me decide to buy it was the beautiful . _ through the window.

A.vision

B.look

C.picture

D.view

第9题单选 The book is worth.

A.read

B.being read

C.reading

D.having read

第10题单选 We forgot to bring our tickets,but please let us enter,?

A.do you

B.will you

C.can we

D.shall we

第11题单选 lt was not until midnight _ they reached the campsite.

A.when

B.that

C.while

D.as

第12题单选 The manager needs an assistant that he can to take care of problems in his absence.

A.counton

B.countin

C.countup

D.countout

第13题单选 I’d like tohim to you for the job.He is very clever and capable.

A.refer

B.suggest

C.recommend

D.Propose

第14题单选 Shelly had prepared carefully for her biology examination so that she could be sure of passing iton her first.

A.intention

B.attempt

C.purpose

D.desire

第15题单选 This ticket _ you to a free meal in our new restaurant.

A.gives

B.grants

C.entitles

D.credits

第16题单选 It’S already 5 o’clock now.Don’t you think it’S about time?

A.we are going home

B.we go home

C.we went home

D.we can go home

第17题单选 She was so . in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.

A. attracted

B. absorbed

C. drawn

D. concentrated

第18题单选 lt is politely requested by the hotel management that radios after 11 0'clock at night.

A.were not played

B. not to play

C. not be played

D. did not play

第19题单选 fight now,she would get there on Sunday.

A.Would she leave

B.If she leaves

C.Were she to leave

D.If she had left

第20题单选 We gave out a cheer when the red roof of the cottage came( )view.

A.from

B.in

C.before

D.into

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题

We were late as usual. My husband had 21 watering the flowers in the garden by himselt,and when he discovered that he couldn't manage, he asked me for 22 at the last moment. So now we had only one hour to get to the airport. Luckily, there were not many cars _ 23 buses on the road and we were 24 to get there just in time. We checked in and went straight to a big hall to wait for our flight to be called. We waited and waited 25 no announcement was made. We asked for 26 and the girl there told us the plane hadn't even arried yet. In the end, there came an announcement telling us that those _ 27 _ for flight No. 108 could get a free meal voucher and that the plane hadn’t left Spain 28 technical problems.We thought that meant 29 itwasn’t safe forthe plane t0 30 .We waited again for a long time until late evening when wewere asked to report again.This time we were 31 free vouchers to spend the night in a nearbyhotel.

The next morning after a 32 night because of all the planes taking off and landing,we werereported back to the airport.Guess 33 had happened while we were asleep.Our plane hadarrived and taken off again.All the other 34 had been waken up in the night to catch theplane,but for some reasons or other we had been 35 .You can imagine how we felt !

第21题单选

A.stopped

B.insisted on

C.finished

D.given

第22题单选

A.food

B.advice

C.praise

D.Help

第23题单选

A.and

B.but

C.or

D.since

第24题单选

A.impossible

B.necessary

C.able

D.Unable

第25题单选

A.so

B.but

C.otherwise

D.if

第26题单选

A.time

B.advice

C.help

D.Information

第27题单选

A.coming

B.sitting

C.waiting

D.working

第28题单选

A.for

B.since

C.because

D.From

第29题单选

A.when

B.which

C.what

D.That

第30题单选

A.repair

B.sell

C.fly

D.telephone

第31题单选

A.giving

B.given

C.offering

D.taken

第32题单选

A.bad

B.quiet

C.sweet

D.Pleasant

第33题单选

A.what

B.where

C.it

D.that

第34题单选

A.workers

B.planes

C.passengers

D.flights

第35题单选

A.woken

B.announced

C.lost

D.forgotten

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

Men have traveled ever since they first appeared on the earth.

In primitive times they did not travel for pleasure but to find new placeS where their herds couldfeed,or to escape from hostile neighbors,or to find mole favorable climates.They traveled on foot.Theirjoumeys were long,tiring,and often dangerous.They protected themselves with simple weapons,such aswooden sticks oi-stone clubs,and by lighting fires at night and,above all,by keeping together.

Being intelligent and creative,they soon discovered easier ways of traveling.They rode on thebacks of their domesticated animals;they hoHowed out tree trunks and,by using bits of wood aspaddles.were able to travel across water.

Later they traveled,not from necessity,but for the joy and excitement of seeing and experiencingnew things.This is still the main reason why we travel today.

Traveling,of course,has now become a highly organized business.There are cars and splendid roads,express trains,huge ships and jet airliners,all of which provide us with comforts and security.·r11lis sounds wonderfm.But there are difficulties.If you want to go abroad,you need a passport and avisa,ticket,luggage,and a hundred of other things.If you lose any of them,your journey maybe mined.

第36题单选 In primitive times men traveled.

A.for joy

B.from necessity

C.to broaden the mind

D.to escape from the wild animals

第37题单选 Which of the following statements is NOT true?

A.Primitive people had to ann themselves with wooden sticks when they travelled.

B.Primitive people protected themselves with stone clubs when they travelled.

C.Primitive people had to travel in groups.

D.Primitive people never traveled at night.

第38题单选 Traveling has now become a highly organized business.

A.so we can travel anywhere without difficulty

B.because we are provided with all kinds of convenient means for traveling

C.because trayeling organizations can be found in the countries the world over

D.so travelers have increased rapidly

第39题单选 In the sentence“…to escape from hostile neighbors…",the word“hostile”means·

A.talkative

B.hot—headed

C.enthusiastic

D.unfriendly

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

It is customary for adults to forget how hard and dull and long school is.The learning by memoryof all the basic things one must know is a most incredible and unending effort.Learning to read isprobably the most difficult and revolutionary thing that happens to the human brain and if you don’tbelieve that,watch an illiterate adult try to do it.School is not easy and it is not for the most partvery much fun,but then,if you are very lucky,you may find a real teacher.Three real teachers ina lifetime is the very best of my luck.My first was a science and math teacher in high school,mysecond,a professor of creative writing at Stanford,and my third was my friend and partner,EdRicketts.

My three had these things in common:They all loved what they were doing.They did not tell;they catalyzed a burning desire to know.Under their influence,the horizons sprung wide and fearwent away and the unknown became knowable.But most important of all,the truth,that dangerousstuff,became beautiful and very precious.

I shall speak only of my first teacher because in addition to the other things,she:brought discovery.She aroused us to shoutin9,book—waving discussions.She had the noisiest class in school andshe didn’t even seem to know it.We could.never stick to the subject.Our speculation ranged theworld.She breathed curiosity into us so that we brought in facts or truths shielded in our hands likecaptured fireflies.

I Call tell my son who looks forward with horror to fifteen years of drudgery that somewhere inthedusty dark a magic may happen that will light up the years if he is very lucky.

第40题单选 According to the author,what is the difficult thing to people in school?

A.Listening.

B.Reading.

C.Writing.

D.Speaking.

第41题单选 The vrey best of the author is that he.

A.met a good teacher

B.he graduated from Stanford

C.Made friends with his teachers

D.met some good teachers in his life

第42题单选 Among his teschers,lefthim a very deep impression.

A.The university teacher

B.The high school teachen

C.Ed Ricketts

D.the first two teachers

第43题单选 The auther hoped that his son .

A.may be lukey to meet a good teacher

B.may study in school for fifteen years

C.can read many books

D.may study science and math

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

The intelligence test used most often today are based on the work of a Frenchman,Alfred Binet.In l905,Binet Was asked by the French Ministry of Education to develop a way to identify those childtIin French schools who were too“mentally deficient(不足的)”to benefit from ordinary schooling andwho needed special education.The tests had to distinguish those who were merely behind in schoodfrom those who were actually mentally deficient.

The items that Binet and his colleague Theophile Simon included on the test were chosen on the basis of their ideas about intelligence.Binet and Simon believed intelligence includes such abilitiesas understanding the meaning of words;solving problems,and making commonsense judgements.Two other important assumptions also shaped Binet’s and Simon’s work:(1)that children with moreintelligence will do better in school and(2)that older children have a greater ability than youngerchildren.

Binet’S first test consisted of t}lirty tasks.They were simple things most children learn as a result oftheir everyday experiences.The tasks were arranged in groups.according to age.Binet decided whichtasks were appropriate for a given age group by giving them first to a large number of children of differentages.If more than half of the children of a given age passed a test,it was considered appropriate for thatage group.

第44题单选 The main purpose of this passage is to.

A.tell the origin of intelligence tests

B.explain the basic principle of intelligence tests

C.describe the changes in the content of intelligence tests

D.state the development of intelligence tests

第45题单选 What was the purpose of the intelligence test designed by Alfred Binet in l905?

A.To select top students.

B.To know who had received ordinary schooling

C.To put students in a right order.

D.To make sure who required particular treatment.

第46题单选 Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Intelligence includes word understanding and problem solving.

B.More intelligent children usually do better in school.

C.The French Ministry of Education was charged with the development of first intelligence tests.

D.Intelligence is related with age.

第47题单选 How did Binet decide which task to include on his first test?

A.He first worked out thirty tasks for mentally deficient children.

B.He first gave all the tasks to many children both younger and older.

C.He first gave the tasks to many children he thought appropriate.

D.He first gave some of the tasks tO different groups of children.

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

The strange close understanding between twins is a familiar enough phenomenon.Often theyseem to understand each other and share each other’s emotions to such an extent that one suspectssome kind of thought communication.

What is not so widely known is that this special relationship often acts as brake on twins’intellectual development.As they are partly isolated in their own private world,twins communicate lesswith adults than do other children.The verbal ability of a four—year—old twin is typically six monthsbehind that of a non-twin.The problem can be particularly severe in an underprivileged family,aone-parent family for example,where there is little stimulation for children anyway.

Such children,while capable of mutual comprehension in a private language,often remainincomprehensible to outsiders and thus at a severe educational disadvantage.The only solution tothe problem,cruel though it may seem,is to separate the twins thus forcing them to acquire ordinaryspeech helped and guided by sympathetic parents and teachers.

第48题单选 Many people don’t know that.

A.twins understand each other very well

B.twins are slow to learn to talk

C.twins are unlikely to do less well at school than other children

D.there exists more communication between twins

第49题单选 What’s the reason for twins to be at a disadvantage in their intellectual development?

A.They can only understand their own private language.

B.They communicate with outsiders less than non-twins.

C.There is little stimulation for them.

D.Adults don’t like to talk with them.

第50题单选 The author probably feels that twins’problem.

A.can not be solved because solution iS very cruel

B.can be solved because twins will be separated

C.can not be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment

D.can be solved if the adults communicate with them more often

第51题单选 The writer mentions all of the items listed below EXCEPT.

A.twins can help each other

B.twins share each other’S emotion

C.twins are able to understand each other in a private language

D.twins communicate less with their parents

第52题单选 根据以下材料,回答下面题

How can we get rid of garbage?Do we have enough energy sources to meet our future energyneeds?

These are two important questions that many people are asking today.Some people think thatman might be able to solve both problems at the same time.They suggest using garbage as an energysource.and at the same time it can save the land to hold garbage.

For a long time,people buried garbage or dumped it on empty land.Now,empty land is scarce·But more and more garbage is produced each year.However,garbage can be a good fuel to use.Thethings in garbage do not look like coal,petroleum,or natural gas;but they are chemically similar totllese fossil fuels.As we use up our fossil—fuel supplies,we might be able to use garbage as an energysource.Burning garbage is not a new idea.Some cities in Europe and the United States have beenburning garbage for years.The heat that is produced by burning garbage is used to boil water.Thesteam that is produced is used to make electricity or to heat nearby buildings.In Paris,France,somepower plants burn almost 2 million metric tons of the city’s garbage each year.The amount of energypmduced is about the same as would be produced by burning almost a half million barrels of oil.

Our fossil fuel supplies are limited.Burning garbage might be one kind of energy source that wecan use to help meet our energy needs.This method could also reduce the amount of garbage pilingup on the earth.

第52题单选 What two problems can be solved by burning garbage?

A.The shortage of energy and air pollution.

B.The shortage of energy and the land to hold garbage.

C.Air pollution and the shortage of fossil fuel.

D.Air pollution and the shortage of land to hold garbage.

第53题单选 According to the passage,using garbage is.

A.for heating in France each year

B.a new way in a modern society

C.a good way to solve the problem of energy shortage

D.too expensive as an energy source

第54题单选 What is the ant}lor’s attitude?

A.Delighted.

B.Sad.

C.Agreeing.

D.Disagreeing.

第55题单选 The best title for the passage may be.

A.Garbage and the Earth

B.Fossil Fuel and Garbage

C.Land and Garbage

D.Garbage?Energy Source

2017年成人高考高升专英语模拟试题及答案(二) 高升专试题高升专英语成人高考英语高升专

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 104 次浏览 • 2017-06-05 15:34 • 来自相关话题

2016年成人高考高起点英语模拟试题及答案(二)

(考试时间120分钟)

一、2017年成人高考高升专英语试题:语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

( )1.A. across B. away C. agree D. able

( )2.A. training B. brain C. remain D. said

( )3.A. cow B. throw C. low D. own

( )4.A. pleasure B. sure C. Russia D. procession

( )5.A. till B. wide C. polite D. decide

二、2017年成人高考高升专英语试题:词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )6. The flowers in our school _______ the beauty of our campus.

A. add B. add to C. add up to D. add up

( )7. The boy wanted to ride his bicycle in the street, but his mother told him _______.

A. not to B. not to do C. not do it D. do not to

( )8. She thought I was talking about her daughter, ______, in fact, I was talking about my daughter.

A. whom B. where C. which D. while

( )9. You don‘t need to describe her. I _______ her several times.

A. had met B. have met C. met D. meet

( )10. Can you believe that in _______ a rich country _______ there should be many poor people?

A. such; such B. such; so C. so; so D. so; such

( )11. Paul doesn‘t have to be made ________. He always works hard.

A. learn B. to learn C. learned D. learning

( )12.—There were already five people in the car but they managed to take me as well.—It _______ a comfortable journey.

A. can‘t be B. shouldn’t be C. mustn‘t have been D. couldn’t have been

( )13. If by any chance someone comes to see me, ask them to leave a _______.

A. message B. letter C. sentence D. notice

( )14. _______, Mother will wait for him to have dinner together.

A. However late is he B. However he is late

C. However is he late D. However late he is

( )15. Alice, why didn‘t you come yesterday?

I , but I had an unexpected visitor.

A. had B. would C. was going to D. did

( )16.—Who is Jerry Cooper?

— _______? I saw you shaking hands with him at the meeting.

A. Don‘t you meet him yet B. Hadn’t you met him yet

C. Didn‘t you meet him yet D. Haven’t you met him yet

( )17. We agreed ________ here but so far she hasn‘t turned up yet.

A. having met B. meeting C. to meet D. to have met

( )18. What did you think of her speech?

She _______for one hour but didn‘t _______ much.

A. spoke; speak B. spoke; say C. said; speak D. said; say

( )19. After living in Paris for fifty years he returned to the small town _______ he grew up as a child.

A. which B. where C. that D. when

( )20. As she _______ the newspaper, Granny ________ asleep.

A. read; was falling B. was reading; fell

C. was reading; was falling D. read; fell

( )21. How beautifully she sings! I have never heard ________.

A. the better voice B. a good voice

C. the best voice D. a better voice

( )22. Wait till you are more ________. It‘s better to be sure than sorry.

A. inspired B. satisfied C. calm D. certain

( )23.—Hi, Tracy, you look tired.

—I am tired. I _______ the living room all day.

A. painted B. had painted C. have been painting D. have painted

( )24.—How was your recent visit to Qingdao?

—It was great. We visited some friends, and spent the _______ days at the seaside.

A. few last sunny B. last few sunny

C. last sunny few D. few sunny last

( )25. I first met Lisa three years ago. She ________ at a radio shop at the time.

A. has worked B. was working C. had been working D. had worked

( )26.—When can I come for the photos? I need them tomorrow afternoon.

—They _______ be ready by 12:00.

A. can B. should C. might D. need

( )27. Yesterday Alice ________ a wallet on her way to school.

A. picked up B. picked out C. throw away D. kick away

( )28. While standing there, the nice girl found the stranger‘s eyes _______ her.

A. fixed up B. looked at C. stared at D. glared at

( )29. _______ we‘ll go camping tomorrow depends on the weather.

A. If B. Whether C. That D. Where

( )30. The girl cried out: “I ________ go out today.”

A. had better not to B. had rather not

C. would rather not to D. would rather not

三、2017年成人高考高升专英语试题:完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and written in it an account of _31_ each day, we should be able to give an answer _32_ the question.

It is the same in the history. _33_ have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men _34_ a record of the important happenings in _35_ country, _36_ often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because the people _37_ did not know how to write. For example, we know _38_ the people who lived in China 4,000 years ago, because they could write and _39_ written records for these who live _40_ them. But we know _41_ nothing about the people who lived even 200 years ago in Central Africa, because they _42_.

Sometimes, of course, even if the people cannot write, they may know something of the past. They have learned about it from _43_ people, and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings, and these have been sung and acted and told _44_ many generations (後代)。 Most people are proud to tell _45_ their fathers did in the past. This we may call “remembered history”。 _46_ has now been written down. It is not so exact _47_ so valuable to us _48_ written history is, because words are much more easily _49_ when used again and again in speech than copied in writing. But _50_ no written records, such spoken stories are often very helpful.

( )31.A. what to do B. what we did C. how to do D. how we did

( )32.A. for B. in C. on D. to

( )33.A. all things B. Many things C. More D. Much

( )34.A. did keep B. should keep C. would keep D. were keeping

( )35.A. our B. your C. their D. his

( )36.A. still B. but C. even D. or

( )37.A. when and where B. of when and where

C. that time and place D. of that time and place

( )38.A. a good deal about B. a lot of about C. many D. much

( )39.A. left B. gave C. leave D. send

( )40.A. before B. after C. later D. for

( )41.A. almost B. most C. at most D. mostly

( )42.A. have not learned to write B. have learned to write

C. had learned how to write D. had not learned to write

( )43.A. older B. the oldest C. outside D. most

( )44.A. by B. about C. for D. within

( )45.A. how B. which C. that D. what

( )46.A. Some of it B. Some of them C. All of it D. Many of them

( )47.A. and B. or C. yet D. even

( )48.A. as B. that C. such D. so

( )49.A. moved B. forgotten C. recited D. changed

( )50.A. where B. there C. where there are D. where they are

四、2017年成人高考高升专英语试题:阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

A

First there was learning. This has always been an important part of human life. By imitating their parents, children learned to hunt, to make tools, and to take care of themselves and others.

Next came education. This was possible only after people developed language. Then adults could explain how to do things. They could talk about traditions, beliefs, and ceremonies of the group. Still, education was oral. Children could learn only what their teachers could remember.

Finally, schools were created. They came into being because writing was invented. The first system for writing appeared about 3,500 B.C. in Sumeria, a land that is now Iraq. The Sumerians also invented a system for calculating with numbers. About 500 years later, the Egyptians discovered writing and calculation, too. And shortly after that, both the Sumerians and the Egyptians started schools. Being able to read and write they allowed people to learn anything that could be recorded. But the early systems were complicated. Children couldn‘t learn them just by watching. That’s why schools became a necessity.

Those first students learned reading, writing, and calculation. Having these skills gave people great power over those who did not have them. Some 5,000 years later, this is still true.

( )51. The main idea of this article is that schools ________.

A. had great power B. became necessary for learning

C. taught children to hunt D. developed language

( )52. You can decide from the article that schools have ________.

A. made education difficult B. held back learning

C. imitated parents D. advanced human skills

( )53. What happened before Egyptians discovered calculation?

A. Egyptians discovered writing. B. Egyptians started schools.

C. Sumerians invented writing. D. Sumerians started schools.

( )54. Education became possible only with the development of _______.

A. learning B. language C. calculation D. clocks

B

Once a landlord wanted to plant garlic in his fields. He found a group of boys and asked them to do the work for him. At lunch time he did not invite the boys to have lunch with his family. The boys had to sit by the door and have lunch on the ground. The landlord was afraid that other people would see the bad food for the boys. So with a smile on his face he said to them: “Boys, go and eat in the house. This is for your food. If you eat here by the door, the dogs will bite you.” The boys were surprised. But they said nothing and went to eat in the house. The landlord was quite pleased.

Supper time came and the boys went into the house again. When they walked past the landlord‘s room, they looked in through the window. What do you think they saw there? They saw a big table with white bread and all kinds of good food on it. The landlord and his family were sitting around the table and eating their dinner. But the food for the boys was bad. The boys were very angry. They wanted to teach the landlord a lesson. So they decided to plant his garlic upside down. And that was what they did the next day.

A few days later the garlic was coming out everywhere but not in the landlord‘s fields. The landlord was very surprised and asked the boys why this was so. “The garlic is afraid that the dogs will bite it,” the boys answered.

( )55. The landlord asked the boys to come because ________.

A. he wanted them to plant garlic for him

B. he wanted to invite them to have lunch with his family

C. he wanted to tell them to sit by the door

D. he wanted them to plant vegetables for him

( )56. The landlord asked the boys to eat in the house because _______.

A. he was afraid the dog would eat their food

B. he was afraid the dog would bite them

C. he thought other people would see the bad food for the boys

D. he was afraid the boys would play with the dog

( )57. The next day the boys planted the landlord‘s garlic upside down because _______.

A. they did not know how to plant it

B. they wanted to teach the landlord a lesson

C. they were afraid the dogs would bite it

D. they made a mistake

( )58. A few days later the landlord‘s garlic did not come out because ________.

A. the garlic was afraid the dogs would bite it

B. the boys had planted it upside down

C. the boys had not planted it at all

D. the boys had not watered it

C

The International Olympic Committee (IOC) said on February 9 it would award its highest honour to Arthur Ashe, the tennis star and human rights fighter who died on February 6 of AIDS. He was 49.

The award, called the Olympic Order, is awarded to sportsmen and others for service to the Olympics and its principled.

Ashe never participated in the Olympics, but IOC president Juan Antonio Samaranch said: “I think he was really a thorough Olympian.”

Ashe is the first black man to win Wimbledon and the only black to win the Australian US open titles.

Last April 8, he announced he had AIDS, which he got from a blood transfusion during a heart operation in 1983.

Ashe often worked for racial equality in and out of sports. He said the happiest moment of his life was not winning Wimbledon, but when Nelson Mandela—South Africa‘s antiapartheid (反種族隔離的) leader—was freed from jail in 1990.

A quote from Ashe: “I have good days and bad days. My ratio of good days to bad days is about six to one.”

( )59. The underlined word “award” in the first paragraph means “________”。

A. send a telegraph B. give a prize

C. congratulate somebody D. be in memory of somebody

( )60. Arthur Ashe ________.

A. won Olympic gold medals in tennis

B. took part in several Olympic Games

C. was a famous sportsman in the Olympic Games which was held in South Africa

D. had not been in any Olympic games

( )61. ________ made Ashe happier than anything else.

A. Nelson Mandela‘s freedom

B. Winning the Australian US open titles

C. Juan Antonio Samaranch‘ s congratulation

D. His good days in his life

( )62. Which is correct?

A. There were as many good days in his life as bad days.

B. His good days were equal to his bad days.

C. He had more good days in all his life than bad days.

D. He had six good days in all his life.

D

For some time past, it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to “rewards”, there is no reason to doubt that this is true. But it used also to be widely believed that effective rewards, at least in the early time, had to be directly connected to such basic physiological “drives” as thirst or hunger. In other words, a baby would learn if he needed food or drink or some sort of physical comfort, not otherwise.

It is now clear that this is not so. Babies will learn to behave in ways that produce results in the world with no reward except success in sight.

Papousek began his studies by using milk in the normal way to “reward” the babies and so teach them to carry out some movements, such as turning the head to one side or the other. Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on making, the learned response with clear signs of pleasure. So he began to study the children‘s responses in situations where no milk was provided. He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement “turned on” some lights—and indeed that they were able to learn some more turns to bring about this result, for example, two left or two right, or even to make as many as three turns to one side.

Papousek‘ s light experiment was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the light closely although they would “smile and speak” when the light was on. Papousek concluded that it was not the sight of the lights which pleased them. It was the success they were achieving in solving the problem, in mastering the skill, and then there is a basic human nature to make sense of the world and bring it under control.

( )63. According to the writer, babies learn to do things which _______.

A. will satisfy their surprise B. will meet their physical needs

C. are directly connected to pleasure D. will bring them a feeling of success

( )64. Papousek noticed in his studies that a baby _________.

A. would make learned responses when it saw the milk

B. would continue the simple movements without being given milk

C. would turn its head to right or left when it had enough to drink

D. would carry out learned movements when it had enough to drink

( )65. The babies would “smile and speak” at the lights because ________.

A. they succeeded in “turning on” the lights

B. the sight of lights was interesting

C. they need not turn back to watch the lights

D. the lights were directly connected to some basic “drives”

五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Joe和Henry谈起报上的一篇文章,Henry问什么报,什么文章。他没用读完这篇文章,但标识下午要读,然后告别。

Joe :Hi, have you read today‘s newspaper?

Henry:_________66___________?

Joe :The People‘s Daily.

Henry:________67__________. But I only looked through it while having lunch.

Joe :Did you notice an interesting article?

Henry:___________68___________?

Joe :About air pollution.

Henry:________69__________. On which page?

Joe :On page 5. At the bottom.

Henry:Good. I‘ll read it this afternoon.

Joe :Don‘t forget to tell me what you think after reading it.

Henry:Sure. __________70__________.

Joe :See you.

六、书面表达(共30分)

写一篇记述在海滨度周末的日记,内容包括以下几点:初夏,风和日丽;有很多游人和小船,我门捡贝壳(shell);日光浴(sun bathe)玩得很愉快。

注意:(1)行文要流暢;

(2)要符合日记的格式;

(3)词数为100左右。

2017年成人高考高升专英语试题參考答案

一、语音知识

1.D 2.D 3.A 4.A 5.A

二、词汇与语法知识

6.A 7.A 8.D 9.B 10.B 11.B 12.D

13.A 14.D 15.C 16.D 17.C 18.B 19.B

20.B 21.D 22.D 23.C 24.B 25.B 26.B

27.A 28.C 29.B 30.D

三、完形填空

31.B 32.D 33.B 34.A 35.C 36.B 37.D

38.A 39.C 40.B 41.A 42.D 43.A 44.C

45.D 46.A 47.B 48.A 49.D 50.C

四、阅读理解

51.B 52.D 53.C 54.B 55.A 56.C 57.B

58.B 59.B 60.D 61.A 62.C 63.D 64.B

65.A

五、补全对话

76.Which one (do you mean)

77.Yes, I did

78.What article / What is it about

79.Sorry, I didn‘t

80.See you later

六、书面表达

June 18, 2002, Saturday Fine

Yesterday some of my classmates and I spent our weekend at the seaside.

It was sunny and a little hot, but the water was too cool to swim in. The sea was blue and calm. It shone merrily under the bright sun. There were boats floating here and there. People in them laughed and sang happily.

We took off our shoes and went into the cool water. We walked along the beach in the water. Some girls looked for shells on the shore. Then we lay down and bathed in the sun or played games until it was time to go home.

We all enjoyed a pleasant time at the seaside. 查看全部
2016年成人高考高起点英语模拟试题及答案(二)

(考试时间120分钟)

一、2017年成人高考高升专英语试题:语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

( )1.A. across B. away C. agree D. able

( )2.A. training B. brain C. remain D. said

( )3.A. cow B. throw C. low D. own

( )4.A. pleasure B. sure C. Russia D. procession

( )5.A. till B. wide C. polite D. decide

二、2017年成人高考高升专英语试题:词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )6. The flowers in our school _______ the beauty of our campus.

A. add B. add to C. add up to D. add up

( )7. The boy wanted to ride his bicycle in the street, but his mother told him _______.

A. not to B. not to do C. not do it D. do not to

( )8. She thought I was talking about her daughter, ______, in fact, I was talking about my daughter.

A. whom B. where C. which D. while

( )9. You don‘t need to describe her. I _______ her several times.

A. had met B. have met C. met D. meet

( )10. Can you believe that in _______ a rich country _______ there should be many poor people?

A. such; such B. such; so C. so; so D. so; such

( )11. Paul doesn‘t have to be made ________. He always works hard.

A. learn B. to learn C. learned D. learning

( )12.—There were already five people in the car but they managed to take me as well.—It _______ a comfortable journey.

A. can‘t be B. shouldn’t be C. mustn‘t have been D. couldn’t have been

( )13. If by any chance someone comes to see me, ask them to leave a _______.

A. message B. letter C. sentence D. notice

( )14. _______, Mother will wait for him to have dinner together.

A. However late is he B. However he is late

C. However is he late D. However late he is

( )15. Alice, why didn‘t you come yesterday?

I , but I had an unexpected visitor.

A. had B. would C. was going to D. did

( )16.—Who is Jerry Cooper?

— _______? I saw you shaking hands with him at the meeting.

A. Don‘t you meet him yet B. Hadn’t you met him yet

C. Didn‘t you meet him yet D. Haven’t you met him yet

( )17. We agreed ________ here but so far she hasn‘t turned up yet.

A. having met B. meeting C. to meet D. to have met

( )18. What did you think of her speech?

She _______for one hour but didn‘t _______ much.

A. spoke; speak B. spoke; say C. said; speak D. said; say

( )19. After living in Paris for fifty years he returned to the small town _______ he grew up as a child.

A. which B. where C. that D. when

( )20. As she _______ the newspaper, Granny ________ asleep.

A. read; was falling B. was reading; fell

C. was reading; was falling D. read; fell

( )21. How beautifully she sings! I have never heard ________.

A. the better voice B. a good voice

C. the best voice D. a better voice

( )22. Wait till you are more ________. It‘s better to be sure than sorry.

A. inspired B. satisfied C. calm D. certain

( )23.—Hi, Tracy, you look tired.

—I am tired. I _______ the living room all day.

A. painted B. had painted C. have been painting D. have painted

( )24.—How was your recent visit to Qingdao?

—It was great. We visited some friends, and spent the _______ days at the seaside.

A. few last sunny B. last few sunny

C. last sunny few D. few sunny last

( )25. I first met Lisa three years ago. She ________ at a radio shop at the time.

A. has worked B. was working C. had been working D. had worked

( )26.—When can I come for the photos? I need them tomorrow afternoon.

—They _______ be ready by 12:00.

A. can B. should C. might D. need

( )27. Yesterday Alice ________ a wallet on her way to school.

A. picked up B. picked out C. throw away D. kick away

( )28. While standing there, the nice girl found the stranger‘s eyes _______ her.

A. fixed up B. looked at C. stared at D. glared at

( )29. _______ we‘ll go camping tomorrow depends on the weather.

A. If B. Whether C. That D. Where

( )30. The girl cried out: “I ________ go out today.”

A. had better not to B. had rather not

C. would rather not to D. would rather not

三、2017年成人高考高升专英语试题:完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and written in it an account of _31_ each day, we should be able to give an answer _32_ the question.

It is the same in the history. _33_ have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men _34_ a record of the important happenings in _35_ country, _36_ often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because the people _37_ did not know how to write. For example, we know _38_ the people who lived in China 4,000 years ago, because they could write and _39_ written records for these who live _40_ them. But we know _41_ nothing about the people who lived even 200 years ago in Central Africa, because they _42_.

Sometimes, of course, even if the people cannot write, they may know something of the past. They have learned about it from _43_ people, and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings, and these have been sung and acted and told _44_ many generations (後代)。 Most people are proud to tell _45_ their fathers did in the past. This we may call “remembered history”。 _46_ has now been written down. It is not so exact _47_ so valuable to us _48_ written history is, because words are much more easily _49_ when used again and again in speech than copied in writing. But _50_ no written records, such spoken stories are often very helpful.

( )31.A. what to do B. what we did C. how to do D. how we did

( )32.A. for B. in C. on D. to

( )33.A. all things B. Many things C. More D. Much

( )34.A. did keep B. should keep C. would keep D. were keeping

( )35.A. our B. your C. their D. his

( )36.A. still B. but C. even D. or

( )37.A. when and where B. of when and where

C. that time and place D. of that time and place

( )38.A. a good deal about B. a lot of about C. many D. much

( )39.A. left B. gave C. leave D. send

( )40.A. before B. after C. later D. for

( )41.A. almost B. most C. at most D. mostly

( )42.A. have not learned to write B. have learned to write

C. had learned how to write D. had not learned to write

( )43.A. older B. the oldest C. outside D. most

( )44.A. by B. about C. for D. within

( )45.A. how B. which C. that D. what

( )46.A. Some of it B. Some of them C. All of it D. Many of them

( )47.A. and B. or C. yet D. even

( )48.A. as B. that C. such D. so

( )49.A. moved B. forgotten C. recited D. changed

( )50.A. where B. there C. where there are D. where they are

四、2017年成人高考高升专英语试题:阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

A

First there was learning. This has always been an important part of human life. By imitating their parents, children learned to hunt, to make tools, and to take care of themselves and others.

Next came education. This was possible only after people developed language. Then adults could explain how to do things. They could talk about traditions, beliefs, and ceremonies of the group. Still, education was oral. Children could learn only what their teachers could remember.

Finally, schools were created. They came into being because writing was invented. The first system for writing appeared about 3,500 B.C. in Sumeria, a land that is now Iraq. The Sumerians also invented a system for calculating with numbers. About 500 years later, the Egyptians discovered writing and calculation, too. And shortly after that, both the Sumerians and the Egyptians started schools. Being able to read and write they allowed people to learn anything that could be recorded. But the early systems were complicated. Children couldn‘t learn them just by watching. That’s why schools became a necessity.

Those first students learned reading, writing, and calculation. Having these skills gave people great power over those who did not have them. Some 5,000 years later, this is still true.

( )51. The main idea of this article is that schools ________.

A. had great power B. became necessary for learning

C. taught children to hunt D. developed language

( )52. You can decide from the article that schools have ________.

A. made education difficult B. held back learning

C. imitated parents D. advanced human skills

( )53. What happened before Egyptians discovered calculation?

A. Egyptians discovered writing. B. Egyptians started schools.

C. Sumerians invented writing. D. Sumerians started schools.

( )54. Education became possible only with the development of _______.

A. learning B. language C. calculation D. clocks

B

Once a landlord wanted to plant garlic in his fields. He found a group of boys and asked them to do the work for him. At lunch time he did not invite the boys to have lunch with his family. The boys had to sit by the door and have lunch on the ground. The landlord was afraid that other people would see the bad food for the boys. So with a smile on his face he said to them: “Boys, go and eat in the house. This is for your food. If you eat here by the door, the dogs will bite you.” The boys were surprised. But they said nothing and went to eat in the house. The landlord was quite pleased.

Supper time came and the boys went into the house again. When they walked past the landlord‘s room, they looked in through the window. What do you think they saw there? They saw a big table with white bread and all kinds of good food on it. The landlord and his family were sitting around the table and eating their dinner. But the food for the boys was bad. The boys were very angry. They wanted to teach the landlord a lesson. So they decided to plant his garlic upside down. And that was what they did the next day.

A few days later the garlic was coming out everywhere but not in the landlord‘s fields. The landlord was very surprised and asked the boys why this was so. “The garlic is afraid that the dogs will bite it,” the boys answered.

( )55. The landlord asked the boys to come because ________.

A. he wanted them to plant garlic for him

B. he wanted to invite them to have lunch with his family

C. he wanted to tell them to sit by the door

D. he wanted them to plant vegetables for him

( )56. The landlord asked the boys to eat in the house because _______.

A. he was afraid the dog would eat their food

B. he was afraid the dog would bite them

C. he thought other people would see the bad food for the boys

D. he was afraid the boys would play with the dog

( )57. The next day the boys planted the landlord‘s garlic upside down because _______.

A. they did not know how to plant it

B. they wanted to teach the landlord a lesson

C. they were afraid the dogs would bite it

D. they made a mistake

( )58. A few days later the landlord‘s garlic did not come out because ________.

A. the garlic was afraid the dogs would bite it

B. the boys had planted it upside down

C. the boys had not planted it at all

D. the boys had not watered it

C

The International Olympic Committee (IOC) said on February 9 it would award its highest honour to Arthur Ashe, the tennis star and human rights fighter who died on February 6 of AIDS. He was 49.

The award, called the Olympic Order, is awarded to sportsmen and others for service to the Olympics and its principled.

Ashe never participated in the Olympics, but IOC president Juan Antonio Samaranch said: “I think he was really a thorough Olympian.”

Ashe is the first black man to win Wimbledon and the only black to win the Australian US open titles.

Last April 8, he announced he had AIDS, which he got from a blood transfusion during a heart operation in 1983.

Ashe often worked for racial equality in and out of sports. He said the happiest moment of his life was not winning Wimbledon, but when Nelson Mandela—South Africa‘s antiapartheid (反種族隔離的) leader—was freed from jail in 1990.

A quote from Ashe: “I have good days and bad days. My ratio of good days to bad days is about six to one.”

( )59. The underlined word “award” in the first paragraph means “________”。

A. send a telegraph B. give a prize

C. congratulate somebody D. be in memory of somebody

( )60. Arthur Ashe ________.

A. won Olympic gold medals in tennis

B. took part in several Olympic Games

C. was a famous sportsman in the Olympic Games which was held in South Africa

D. had not been in any Olympic games

( )61. ________ made Ashe happier than anything else.

A. Nelson Mandela‘s freedom

B. Winning the Australian US open titles

C. Juan Antonio Samaranch‘ s congratulation

D. His good days in his life

( )62. Which is correct?

A. There were as many good days in his life as bad days.

B. His good days were equal to his bad days.

C. He had more good days in all his life than bad days.

D. He had six good days in all his life.

D

For some time past, it has been widely accepted that babies—and other creatures—learn to do things because certain acts lead to “rewards”, there is no reason to doubt that this is true. But it used also to be widely believed that effective rewards, at least in the early time, had to be directly connected to such basic physiological “drives” as thirst or hunger. In other words, a baby would learn if he needed food or drink or some sort of physical comfort, not otherwise.

It is now clear that this is not so. Babies will learn to behave in ways that produce results in the world with no reward except success in sight.

Papousek began his studies by using milk in the normal way to “reward” the babies and so teach them to carry out some movements, such as turning the head to one side or the other. Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on making, the learned response with clear signs of pleasure. So he began to study the children‘s responses in situations where no milk was provided. He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement “turned on” some lights—and indeed that they were able to learn some more turns to bring about this result, for example, two left or two right, or even to make as many as three turns to one side.

Papousek‘ s light experiment was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the light closely although they would “smile and speak” when the light was on. Papousek concluded that it was not the sight of the lights which pleased them. It was the success they were achieving in solving the problem, in mastering the skill, and then there is a basic human nature to make sense of the world and bring it under control.

( )63. According to the writer, babies learn to do things which _______.

A. will satisfy their surprise B. will meet their physical needs

C. are directly connected to pleasure D. will bring them a feeling of success

( )64. Papousek noticed in his studies that a baby _________.

A. would make learned responses when it saw the milk

B. would continue the simple movements without being given milk

C. would turn its head to right or left when it had enough to drink

D. would carry out learned movements when it had enough to drink

( )65. The babies would “smile and speak” at the lights because ________.

A. they succeeded in “turning on” the lights

B. the sight of lights was interesting

C. they need not turn back to watch the lights

D. the lights were directly connected to some basic “drives”

五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Joe和Henry谈起报上的一篇文章,Henry问什么报,什么文章。他没用读完这篇文章,但标识下午要读,然后告别。

Joe :Hi, have you read today‘s newspaper?

Henry:_________66___________?

Joe :The People‘s Daily.

Henry:________67__________. But I only looked through it while having lunch.

Joe :Did you notice an interesting article?

Henry:___________68___________?

Joe :About air pollution.

Henry:________69__________. On which page?

Joe :On page 5. At the bottom.

Henry:Good. I‘ll read it this afternoon.

Joe :Don‘t forget to tell me what you think after reading it.

Henry:Sure. __________70__________.

Joe :See you.

六、书面表达(共30分)

写一篇记述在海滨度周末的日记,内容包括以下几点:初夏,风和日丽;有很多游人和小船,我门捡贝壳(shell);日光浴(sun bathe)玩得很愉快。

注意:(1)行文要流暢;

(2)要符合日记的格式;

(3)词数为100左右。

2017年成人高考高升专英语试题參考答案

一、语音知识

1.D 2.D 3.A 4.A 5.A

二、词汇与语法知识

6.A 7.A 8.D 9.B 10.B 11.B 12.D

13.A 14.D 15.C 16.D 17.C 18.B 19.B

20.B 21.D 22.D 23.C 24.B 25.B 26.B

27.A 28.C 29.B 30.D

三、完形填空

31.B 32.D 33.B 34.A 35.C 36.B 37.D

38.A 39.C 40.B 41.A 42.D 43.A 44.C

45.D 46.A 47.B 48.A 49.D 50.C

四、阅读理解

51.B 52.D 53.C 54.B 55.A 56.C 57.B

58.B 59.B 60.D 61.A 62.C 63.D 64.B

65.A

五、补全对话

76.Which one (do you mean)

77.Yes, I did

78.What article / What is it about

79.Sorry, I didn‘t

80.See you later

六、书面表达

June 18, 2002, Saturday Fine

Yesterday some of my classmates and I spent our weekend at the seaside.

It was sunny and a little hot, but the water was too cool to swim in. The sea was blue and calm. It shone merrily under the bright sun. There were boats floating here and there. People in them laughed and sang happily.

We took off our shoes and went into the cool water. We walked along the beach in the water. Some girls looked for shells on the shore. Then we lay down and bathed in the sun or played games until it was time to go home.

We all enjoyed a pleasant time at the seaside.

2017年成人高考专升本英语模拟试题(一) 成考英语试题专升本英语专升本

成考试题mufeng 发表了文章 • 0 个评论 • 108 次浏览 • 2017-06-05 15:26 • 来自相关话题

2017年成人高考专升本英语模拟试题(一)
I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.sincere

B.there

C.mere

D.here

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.trouble

B.soul

C.double

D.enough

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.either

B.eight

C.neither

D.height

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. wall

B. shall

C. fall

D. call

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.car

B.far

C.war

D.star

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 All the students in this class passed the English exanthe exception of Li Ming.

A.on

B.in

C.for

D.with

第7题单选 The room is in a terrible dirty surroundings;itcleaned.

A.can’t have been

B.shouldn’t have been

C.mustn’t,have been

D.wouldn’t have been

第8题单选 Young adultsolder people are more hkely to prefer pop songs.

A.other than

B.more than

C.1ess than

D.rather than

第9题单选 That was so serious a matter that I had no choice but _ the police.

A.calledin

B.callingin

C.callin

D.tocallin

第10题单选 Does everyone on earth have an equal right _ an equal share of its resources?

A.by

B.at

C.to

D.over

第11题单选 The ancient Egyptians are supposedrockets to the moon.

A.to send

B.to be sending

C.to have sent

D.to have been sending

第12题单选 The traditional approachwith complex problems is to break them down into smaller.Moreeasily managed problems.

A.to dealing

B.in dealing

C.dealing

D.to deal

第13题单选 The little girl could notthe attraction of the piece of the chocolate.

A.consist

B.persist

C.insist

D.resist

第14题单选 The organization had broken no rules, but _ had it acted responsibly.

A.neither

B.so

C.either

D.both

第15题单选 you eat the correct foodsbe able to keep fit and stay healthy.

A.Only if;you will

B.Only if;will you

C.Unless;you will

D.Unless;will you

第16题单选 You her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

A. needn't have seen

B. must have seen

C. might have seen

D. can' t have seen

第17题单选 1 haven' t decided which hotel

A. to stay

B. is to stay at

C. to stay at

D. is for staying

第18题单选 They took _ measures to prevent poisonous gases from escaping.

A. fnutful

B. beneficial

C. valuable

D. effective

第19题单选 Staying in a hotel costsrenting a room in a dormitory for a week.

A.twice more

B.twice as much as

C.as much twice as

D.as much as twice

第20题单选 Many children,_ parents are away working in big cities, are taken good care of in the village.

A.ofthem

B.whose

C.their

D.withwhom

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题

Drawing a picture is the simplest way of putting an idea down on paper.That is 21 menfirst began to write six thousand years ago or22.The alphabet we now use 23 down to usover a long period of time.It was developed from the picture—writing of ancient Egypt.

Picture—writing was useful in many 24.It could be used to express ideas as well as 25.For example,a drawing of a26meant the object“man". 27 a drawing of a man lying on the groud with a spear in him meant“28”.

Besides the Egyptians,the Chinese 29 the American Indians also developed ways 30writing in pictures.But only 31much could be said this way.Thousands of pictures would have beenneeded 32 express all the ideas that people might have.It would have taken many thousand more toexpress all the objects33 to men.No one could34 so many pictures in a lifetime.Nor couldanyone learn the meaning of all 35 drawings in a lifetime.

第21题单选

A.when

B.because

C.where

D.How

第22题单选

A.over

B.more

C.else

D.1ater

第23题单选

A.went

B.showed

C.appeared

D.came

第24题单选

A.sides

B.colours

C.ways

D.meanings

第25题单选

A.stories

B.animals

C.objects

D.subjects

第26题单选

A.creature

B.being

C.woman

D.mail

第27题单选

A.But

B.For

C.Besides

D.Because

第28题单选

A.die

B.death

C.sleep

D.down

第29题单选

A.and

B.with

C.helped

D.followed.

第30题单选

A.to

B.about

C.on

D.of

第31题单选

A.not

B.very

C.so

D.too

第32题单选

A.to

B.for

C.possibly

D.Actually

第33题单选

A.known

B.with

C.called

D.in

第34题单选

A.write

B.draw

C.watch

D.Take

第35题单选

A.many

B.some

C.that

D.such

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

The banana"tree"is actually not a real tree.This is because there is no wood in the stem(树干)rising above the ground.The stem is made up of leaves growing very close toge‘her,one msldethe other.The leaves spread out at the top of the stem and rise in the air·

Banana plants need a lot of care and attention.They must be provided with water if the normal rainfall doesn’t supply enough.The area around the plants must be kept free of weeds(杂草)andgrass.

About nine or ten months after planting,a flower appears on the banana plant.This flower is atthe end of a long stalk(茎),which grows from the base up through the center of the stem and turns downward when it comes out from the top.Small bananas form on this flower stalk as it grows down。ward.Bananas really grow upside down.As the small bananas form on the stalk,they point downward.but as they grow they turn and point upward.

Bananas are harvested while they are still green. Even when they are to be eaten where they are grown,they are not allowed to ripen on the plant.A banana that turols yellow on the plant losesits taste.

第36题单选 The first paragraph in the text mainly discusses.

A.whv the stem of the tree is wood

B.how the banana grows on the stem

C.whv the banana tree is not a tree

D.how the leaves grow out of the stem

第37题单选 The underlined word“it’’in the third paragraph refers to .

A.the leaf

B.the stalk

C.the stem

D.the Plant

第38题单选 According to the text,where do bananas actually grow?

A.On the stem.

B.On the leaves.

C.0n the flower stalk.

D.On the base of the stem.

第39题单选 From the text we know when bananas are harvested,they are.

A.green and pointing upward

B.yellow and pointing downward

C.green and pointing downward

D.yellow and pointing upward

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

How men first learned to invent words is unknown;in other words,the origin of language is amystery.All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thoughts and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other;and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to representthose sounds and which could be written down.Those sounds,whether spoken,or written in letters,we call words.

The power of words,then,lies in their associations—the things they bring up before ourminds.Words become filled with meaning for us by experience;and the longer We live,the morecertain words recall to us the glad and sad events of our past;and the more we read and learn,themore the number of words that mean something to us increases.

Great writers are those who not oily have great thoughts but also express these thoughts in wordswhich appeal powerfully to our minds and emotions.This charming and telling use of words is whatwe call literary(文字的)style.AboVe all,the real poet is a master of Words.He can convey hismeaning in words which sing like music,and which by their position and association can move mento tears.We should therefore learn to choose our words carefully and use them accuratel3r,or they willmake our speech silly and rude.

第40题单选The origin of language.

A.is a legend handed down from the past

B.is reflected in sounds and letters

C.dates back to the prehistoric period

D.is a problem not yet solved

第41题单选 One of the reasons why men invented certain sounds to express thoughts and actions isthat.

A.they could agree upon certain signs

B.they could write them down

C.they could communicate with each other

D.they could combine them

第42题单选 What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are represented either by sounds or letters.

D.They are visual letters.

第43题单选 The real power of words exists in their.

A.accuracy

B.beauty

C.charm

D.representative function

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

0ne evening Mr.Green was driving home along a lonely country road.He had£1,000 in hispocket.At the loneliest part of the road,a man asked for a lift(搭车).Mr.Green told him to get intothe car and continued his drivin9.When he talked to the man and learned that the man had been inDrison for robbery and had broken out of prison two days before,Mr.Green was very worried·

Suddenlv he saw a police.car and had a bright idea.He just reached a small town where thesDeed limit was 30 miles an hour.But he drove the car as fast as it could go.He looked back and sawthat the police-car had begun to cbase him.After a mile or so the police-car overtook(赶上)him andordered him to stop.A policeman got out and came to Mr.Green’s car.Mr.Green hoped that hecould tell the policeman about the escaped robber,but he fblt the man had put a gun against hisback.The Doliceman took out his notebook and pencil,saying he wanted Mr.Green’s name andaddress.Mr.Green asked to be taken to the police station, but the policeman said,“N0, you will have to appear at the police station later.” Mr.Green had to do as the policeman told him.TheDoliceman wrote his name and address down,put his notebook and pencil back in his pocket Idgave Mr. Green a talk about dangerous driving.Then Mr.Green started up his car again and drove on.

Just as he reached the suburb of London,the passenger said,“I want to get off here.”Mr.Green stopped the car,the man got out and said,“Thanks for the lift.You’Ve been good to me.This is the least I can do in return.’’And he handed Mr.Green the policeman’s notebook,which he stole while the policeman was talking to Mr.Green.

第44题单选 The man asking for a lift was.

A.a robber who robbed drivers

B.a policeman who had worked in prison

C.a Drisoner who had escaped from prison

D.a stranger with£1,000 in his pocket

第45题单选 Mr.Green was worried because·

A.he was driving along a lonely road

B.he had taken a stranger in his car

C.he saw a police—car

D.he was afraid that the man might rob him

第46题单选 Mr.GIeen asked to be taken to the police station because he·

A.didn’t like to give his name and address to the policeman

B.wanted to get help and tell the truth there

C.didn’t like to talk too much with the policeman

D.wanted to leave the man in his car and let him go

第47题单选 What’S the end of the story?

A.The prisoner stole the policeman’s notebook and gave it to Mr·Green in return.

B.The prisoner was caught.

C.The prisoner robbed Mr.Green.

D.Mr.Green sent the prisoner to the police station.

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

“When one of the doctors criticizes(批评)me,I get defensive:I feel like a child again,being scolded.and l want to explain that l’m not wrong.”says Viola,a nurse.This is a common reaction(反应)to criticism,but not a good one.There are better ways of dealing with criticism.

(1)Try to be objective(客观).When Sol was criticized by his new employer for not havingmade a sale,Sol’s reaction Was to feel sorry for himself.“I had put everything I had into makingthat sale,”Sol says,“and I felt that I had failed as a person.I had to learn through experience not to react like that to each failure.”

(2)Take time to cool down.Rather than reacting immediately to criticism,take some time tothink over what was said.Your first question should be whether the criticism is fair from the otherperson’s position.The problem may be a simple misunderstanding of what you did or your reasons for doing it.

(3)Take positive(积极的)action.After you cool down,consider what you can do about thesituation.The best answer may be“nothing”.“I finally realized that my boss was having personalproblems and taking them out on me because l was there,”says Sheila.“His criticisms didn’t reallyhave anytlling to do with my work,so nothing I said or did was going to change them.”In Sheila’s case,the best way to deal with it was to leave her job.However,that’s an extreme reaction.Youmay simply explain your opinion without expecting an in—depth discussion.You may even decide.thatthe battle isn’t worth fighting this time.The key,in any case,is to have a reasonable plan.

第48题单选 When Sol was criticized by his employer,he.

A.argued bitterly with his employer

B.was angry and gave up his job

C.was sorry for what he did

D.was sad and self-pitying

第49题单选 According to the writer,you should take time to think about criticism because.

A.people may have a mistaken idea of what you did

B.you should welcome other people’s opinions

C.people may discuss it with you in depth

D.you need time to understand yourself

第50题单选 When the writer says that“the best answer may be‘nothing’”,he means you may decide.

A.to take no notice of the criticism

B.to argue with your boss

C.you need to change your job

D.you’ve done nothing wrong

第51题单选 The writer thinks Sheila can decide to leave her job because her boss.

A.didn’t like her appearance

B.refused to change his opinion

C.made an unreasonable criticism

D.refused to talk to her about the criticism

第52题单选 根据以下材料,回答下面题

Animals have different ways of protecting themselves against wintertime weather.Some animalsgrow heavy coats of fur or feathers,while others dig into the ground to find a warm wintertime home.Some animals spend the winter in a deep sleep because by going to sleep they avoid the time of theyear when food is scarce and the temperatures are low.Their sleep is known as hibernation.

There is much about hibernation that puzzles scientists.For example,they are wondering how hibernation came into being.Some scientists have explored the possibility that animals release a chemicalthat starts them hibernating.

One thing that scientists are certain about is that animals hibernate only when it is cold.Hibernation is a seasonal practice.

Some animals that fall into a wintertime sleep are not true hibernators because they spend only apart of the cold season asleep.Bears,for example,can easily be awakened from their winter nap.They are not true hibernators.

Sometimes it is difficult to determine whether a particular animal is a true hibernator.Forexample,some mice hibernate,but others do not.The same is true of bats.Some of them hibernate.Other do not.

第52题单选 Hibernation is a seasonal practice.This means it.

A.takes place only during a particular season

B.occurs only during the night

C.is a daily practice

D.only happenswhen a species becomes over-populated

第53题单选 Some scientists believe that hibernation is started by.

A.over-eating

B.calcium deposits

C.a be6 chemical

D.a lack of water

第54题单选 The underlined word”hibernation”in paragraph l means.

A.a sleep to avoid eating

B.a temperature in cold weather

C.a sleep in the cold season

D.an animal to practice sleep in winter

第55题单选 The main idea of this passage is that.

A.many animals die during hibernation

B.hibernation protects animals during the wintertime

C.scientists feel puzz1ed about hibernation

D.some bats hibenlate and others do not 查看全部
2017年成人高考专升本英语模拟试题(一)
I.Phonetics(5points)

第1题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.sincere

B.there

C.mere

D.here

第2题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.trouble

B.soul

C.double

D.enough

第3题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.either

B.eight

C.neither

D.height

第4题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A. wall

B. shall

C. fall

D. call

第5题单选 选出下列选项中划线部分读音不同的选项( )。

A.car

B.far

C.war

D.star

Vocabulary and Structure( 15 points)

第6题单选 All the students in this class passed the English exanthe exception of Li Ming.

A.on

B.in

C.for

D.with

第7题单选 The room is in a terrible dirty surroundings;itcleaned.

A.can’t have been

B.shouldn’t have been

C.mustn’t,have been

D.wouldn’t have been

第8题单选 Young adultsolder people are more hkely to prefer pop songs.

A.other than

B.more than

C.1ess than

D.rather than

第9题单选 That was so serious a matter that I had no choice but _ the police.

A.calledin

B.callingin

C.callin

D.tocallin

第10题单选 Does everyone on earth have an equal right _ an equal share of its resources?

A.by

B.at

C.to

D.over

第11题单选 The ancient Egyptians are supposedrockets to the moon.

A.to send

B.to be sending

C.to have sent

D.to have been sending

第12题单选 The traditional approachwith complex problems is to break them down into smaller.Moreeasily managed problems.

A.to dealing

B.in dealing

C.dealing

D.to deal

第13题单选 The little girl could notthe attraction of the piece of the chocolate.

A.consist

B.persist

C.insist

D.resist

第14题单选 The organization had broken no rules, but _ had it acted responsibly.

A.neither

B.so

C.either

D.both

第15题单选 you eat the correct foodsbe able to keep fit and stay healthy.

A.Only if;you will

B.Only if;will you

C.Unless;you will

D.Unless;will you

第16题单选 You her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.

A. needn't have seen

B. must have seen

C. might have seen

D. can' t have seen

第17题单选 1 haven' t decided which hotel

A. to stay

B. is to stay at

C. to stay at

D. is for staying

第18题单选 They took _ measures to prevent poisonous gases from escaping.

A. fnutful

B. beneficial

C. valuable

D. effective

第19题单选 Staying in a hotel costsrenting a room in a dormitory for a week.

A.twice more

B.twice as much as

C.as much twice as

D.as much as twice

第20题单选 Many children,_ parents are away working in big cities, are taken good care of in the village.

A.ofthem

B.whose

C.their

D.withwhom

Cloze ( 30 points)

第21题单选 根据以下材料,回答下面试题

Drawing a picture is the simplest way of putting an idea down on paper.That is 21 menfirst began to write six thousand years ago or22.The alphabet we now use 23 down to usover a long period of time.It was developed from the picture—writing of ancient Egypt.

Picture—writing was useful in many 24.It could be used to express ideas as well as 25.For example,a drawing of a26meant the object“man". 27 a drawing of a man lying on the groud with a spear in him meant“28”.

Besides the Egyptians,the Chinese 29 the American Indians also developed ways 30writing in pictures.But only 31much could be said this way.Thousands of pictures would have beenneeded 32 express all the ideas that people might have.It would have taken many thousand more toexpress all the objects33 to men.No one could34 so many pictures in a lifetime.Nor couldanyone learn the meaning of all 35 drawings in a lifetime.

第21题单选

A.when

B.because

C.where

D.How

第22题单选

A.over

B.more

C.else

D.1ater

第23题单选

A.went

B.showed

C.appeared

D.came

第24题单选

A.sides

B.colours

C.ways

D.meanings

第25题单选

A.stories

B.animals

C.objects

D.subjects

第26题单选

A.creature

B.being

C.woman

D.mail

第27题单选

A.But

B.For

C.Besides

D.Because

第28题单选

A.die

B.death

C.sleep

D.down

第29题单选

A.and

B.with

C.helped

D.followed.

第30题单选

A.to

B.about

C.on

D.of

第31题单选

A.not

B.very

C.so

D.too

第32题单选

A.to

B.for

C.possibly

D.Actually

第33题单选

A.known

B.with

C.called

D.in

第34题单选

A.write

B.draw

C.watch

D.Take

第35题单选

A.many

B.some

C.that

D.such

Reading Comprehension( 60 points)

第36题单选 根据以下材料,回答下面试题

The banana"tree"is actually not a real tree.This is because there is no wood in the stem(树干)rising above the ground.The stem is made up of leaves growing very close toge‘her,one msldethe other.The leaves spread out at the top of the stem and rise in the air·

Banana plants need a lot of care and attention.They must be provided with water if the normal rainfall doesn’t supply enough.The area around the plants must be kept free of weeds(杂草)andgrass.

About nine or ten months after planting,a flower appears on the banana plant.This flower is atthe end of a long stalk(茎),which grows from the base up through the center of the stem and turns downward when it comes out from the top.Small bananas form on this flower stalk as it grows down。ward.Bananas really grow upside down.As the small bananas form on the stalk,they point downward.but as they grow they turn and point upward.

Bananas are harvested while they are still green. Even when they are to be eaten where they are grown,they are not allowed to ripen on the plant.A banana that turols yellow on the plant losesits taste.

第36题单选 The first paragraph in the text mainly discusses.

A.whv the stem of the tree is wood

B.how the banana grows on the stem

C.whv the banana tree is not a tree

D.how the leaves grow out of the stem

第37题单选 The underlined word“it’’in the third paragraph refers to .

A.the leaf

B.the stalk

C.the stem

D.the Plant

第38题单选 According to the text,where do bananas actually grow?

A.On the stem.

B.On the leaves.

C.0n the flower stalk.

D.On the base of the stem.

第39题单选 From the text we know when bananas are harvested,they are.

A.green and pointing upward

B.yellow and pointing downward

C.green and pointing downward

D.yellow and pointing upward

第40题单选 根据以下材料,回答下面试题

How men first learned to invent words is unknown;in other words,the origin of language is amystery.All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thoughts and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other;and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to representthose sounds and which could be written down.Those sounds,whether spoken,or written in letters,we call words.

The power of words,then,lies in their associations—the things they bring up before ourminds.Words become filled with meaning for us by experience;and the longer We live,the morecertain words recall to us the glad and sad events of our past;and the more we read and learn,themore the number of words that mean something to us increases.

Great writers are those who not oily have great thoughts but also express these thoughts in wordswhich appeal powerfully to our minds and emotions.This charming and telling use of words is whatwe call literary(文字的)style.AboVe all,the real poet is a master of Words.He can convey hismeaning in words which sing like music,and which by their position and association can move mento tears.We should therefore learn to choose our words carefully and use them accuratel3r,or they willmake our speech silly and rude.

第40题单选The origin of language.

A.is a legend handed down from the past

B.is reflected in sounds and letters

C.dates back to the prehistoric period

D.is a problem not yet solved

第41题单选 One of the reasons why men invented certain sounds to express thoughts and actions isthat.

A.they could agree upon certain signs

B.they could write them down

C.they could communicate with each other

D.they could combine them

第42题单选 What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are represented either by sounds or letters.

D.They are visual letters.

第43题单选 The real power of words exists in their.

A.accuracy

B.beauty

C.charm

D.representative function

第44题单选 根据以下材料,回答下面试题

0ne evening Mr.Green was driving home along a lonely country road.He had£1,000 in hispocket.At the loneliest part of the road,a man asked for a lift(搭车).Mr.Green told him to get intothe car and continued his drivin9.When he talked to the man and learned that the man had been inDrison for robbery and had broken out of prison two days before,Mr.Green was very worried·

Suddenlv he saw a police.car and had a bright idea.He just reached a small town where thesDeed limit was 30 miles an hour.But he drove the car as fast as it could go.He looked back and sawthat the police-car had begun to cbase him.After a mile or so the police-car overtook(赶上)him andordered him to stop.A policeman got out and came to Mr.Green’s car.Mr.Green hoped that hecould tell the policeman about the escaped robber,but he fblt the man had put a gun against hisback.The Doliceman took out his notebook and pencil,saying he wanted Mr.Green’s name andaddress.Mr.Green asked to be taken to the police station, but the policeman said,“N0, you will have to appear at the police station later.” Mr.Green had to do as the policeman told him.TheDoliceman wrote his name and address down,put his notebook and pencil back in his pocket Idgave Mr. Green a talk about dangerous driving.Then Mr.Green started up his car again and drove on.

Just as he reached the suburb of London,the passenger said,“I want to get off here.”Mr.Green stopped the car,the man got out and said,“Thanks for the lift.You’Ve been good to me.This is the least I can do in return.’’And he handed Mr.Green the policeman’s notebook,which he stole while the policeman was talking to Mr.Green.

第44题单选 The man asking for a lift was.

A.a robber who robbed drivers

B.a policeman who had worked in prison

C.a Drisoner who had escaped from prison

D.a stranger with£1,000 in his pocket

第45题单选 Mr.Green was worried because·

A.he was driving along a lonely road

B.he had taken a stranger in his car

C.he saw a police—car

D.he was afraid that the man might rob him

第46题单选 Mr.GIeen asked to be taken to the police station because he·

A.didn’t like to give his name and address to the policeman

B.wanted to get help and tell the truth there

C.didn’t like to talk too much with the policeman

D.wanted to leave the man in his car and let him go

第47题单选 What’S the end of the story?

A.The prisoner stole the policeman’s notebook and gave it to Mr·Green in return.

B.The prisoner was caught.

C.The prisoner robbed Mr.Green.

D.Mr.Green sent the prisoner to the police station.

第48题单选 根据以下材料,回答下面试题

“When one of the doctors criticizes(批评)me,I get defensive:I feel like a child again,being scolded.and l want to explain that l’m not wrong.”says Viola,a nurse.This is a common reaction(反应)to criticism,but not a good one.There are better ways of dealing with criticism.

(1)Try to be objective(客观).When Sol was criticized by his new employer for not havingmade a sale,Sol’s reaction Was to feel sorry for himself.“I had put everything I had into makingthat sale,”Sol says,“and I felt that I had failed as a person.I had to learn through experience not to react like that to each failure.”

(2)Take time to cool down.Rather than reacting immediately to criticism,take some time tothink over what was said.Your first question should be whether the criticism is fair from the otherperson’s position.The problem may be a simple misunderstanding of what you did or your reasons for doing it.

(3)Take positive(积极的)action.After you cool down,consider what you can do about thesituation.The best answer may be“nothing”.“I finally realized that my boss was having personalproblems and taking them out on me because l was there,”says Sheila.“His criticisms didn’t reallyhave anytlling to do with my work,so nothing I said or did was going to change them.”In Sheila’s case,the best way to deal with it was to leave her job.However,that’s an extreme reaction.Youmay simply explain your opinion without expecting an in—depth discussion.You may even decide.thatthe battle isn’t worth fighting this time.The key,in any case,is to have a reasonable plan.

第48题单选 When Sol was criticized by his employer,he.

A.argued bitterly with his employer

B.was angry and gave up his job

C.was sorry for what he did

D.was sad and self-pitying

第49题单选 According to the writer,you should take time to think about criticism because.

A.people may have a mistaken idea of what you did

B.you should welcome other people’s opinions

C.people may discuss it with you in depth

D.you need time to understand yourself

第50题单选 When the writer says that“the best answer may be‘nothing’”,he means you may decide.

A.to take no notice of the criticism

B.to argue with your boss

C.you need to change your job

D.you’ve done nothing wrong

第51题单选 The writer thinks Sheila can decide to leave her job because her boss.

A.didn’t like her appearance

B.refused to change his opinion

C.made an unreasonable criticism

D.refused to talk to her about the criticism

第52题单选 根据以下材料,回答下面题

Animals have different ways of protecting themselves against wintertime weather.Some animalsgrow heavy coats of fur or feathers,while others dig into the ground to find a warm wintertime home.Some animals spend the winter in a deep sleep because by going to sleep they avoid the time of theyear when food is scarce and the temperatures are low.Their sleep is known as hibernation.

There is much about hibernation that puzzles scientists.For example,they are wondering how hibernation came into being.Some scientists have explored the possibility that animals release a chemicalthat starts them hibernating.

One thing that scientists are certain about is that animals hibernate only when it is cold.Hibernation is a seasonal practice.

Some animals that fall into a wintertime sleep are not true hibernators because they spend only apart of the cold season asleep.Bears,for example,can easily be awakened from their winter nap.They are not true hibernators.

Sometimes it is difficult to determine whether a particular animal is a true hibernator.Forexample,some mice hibernate,but others do not.The same is true of bats.Some of them hibernate.Other do not.

第52题单选 Hibernation is a seasonal practice.This means it.

A.takes place only during a particular season

B.occurs only during the night

C.is a daily practice

D.only happenswhen a species becomes over-populated

第53题单选 Some scientists believe that hibernation is started by.

A.over-eating

B.calcium deposits

C.a be6 chemical

D.a lack of water

第54题单选 The underlined word”hibernation”in paragraph l means.

A.a sleep to avoid eating

B.a temperature in cold weather

C.a sleep in the cold season

D.an animal to practice sleep in winter

第55题单选 The main idea of this passage is that.

A.many animals die during hibernation

B.hibernation protects animals during the wintertime

C.scientists feel puzz1ed about hibernation

D.some bats hibenlate and others do not